Most akkor melyik? C#, Java, C++, sima C, Delphi?
Függ a feladattól, platformtól, stb., sőt még az anyagiaktól is függhet, ha cég szinten gondolkodunk.
"Mi alapján választottatok?"
Ugyanaz. Amúgy a dolog menete:
1. Megtanulunk általában "programozni" egy tanuló nyelvvel,
2. beleássuk magunkat pár további nyelvbe.
Én C#-ot tanulom jelenleg, éppen a console-ban, hogy milyen metódusok vannak, egyáltalán mi a tömb, osztályok, ilyesmiket most. Tetszik a nyelv, de mivel első próbálkozás a komolyabb programozási területen, ezért nem olyan egyszerű.
Mindenkinek adtam zöld pipát.
Delphi-t ma már elavultnak tartom (lehet, hogy tévedek).
C leginkább embedded cuccokhoz való manapság.
C++ személy szerint nem rajongok érte, tanuló nyelvnek egyáltalán nem javasolnám.
Java minden kimutatásban, amit olvasok, a Java programozók valamiért egy picit jobban keresnek, mint a többiek, nem tudom miért. Bár lehet, hogy mégis: banki, pénzügyi területeken használják leginkább tudtommal.
C# imádom, nem rejtem véka alá az elfogultságomat. Szerintem tökéletes első nyelvnek. A hosszútávú jövője sajnos egy kicsit bizonytalan.
Elnézést kérek előre is, ha kezdőként egyes dologgal nem értek egyet.
A c nyelv kevés helyen használt ma már, egy két speciális feladatokra talán.
A C++ töretlen népszerűségnek örvend, és ezt nem is vesziti el egykönnyen, hiszen az egyik legjobb(Ha nem a legjobb) oop nyelv, amely nem függ "Semmilyen" környezettől.
A java nyelvről tudjuk, hogy évek óta töretlen, és folyamatosan fejlődik, hatamas bázis van mögötte.
A C# nyelv jövője kétségtelen? Ez biztosan nem igaz. Minimum 20 év van előtte, és akkor keveset mondtam. Az egyik legnagyobb vállalat, a Microsoft áll mögötte, amiről azt hiszem, nem kell beszélnem.
Utobbi válasszal tehát összeségében nem értettem egyet, de adtam zöld pipát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!