Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Most akkor melyik? C#, Java,...

Most akkor melyik? C#, Java, C++, sima C, Delphi?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallunk sokfélét. Mitől függ az, hogy egy nyelvet érdemes e használni? Mi alapján választottatok?
2019. febr. 10. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Mindegyik.
2019. febr. 10. 20:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mit akarsz csinálni?
2019. febr. 10. 20:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Függ a feladattól, platformtól, stb., sőt még az anyagiaktól is függhet, ha cég szinten gondolkodunk.

"Mi alapján választottatok?"

Ugyanaz. Amúgy a dolog menete:

1. Megtanulunk általában "programozni" egy tanuló nyelvvel,

2. beleássuk magunkat pár további nyelvbe.

2019. febr. 10. 21:19
 4/6 A kérdező kommentje:

Én C#-ot tanulom jelenleg, éppen a console-ban, hogy milyen metódusok vannak, egyáltalán mi a tömb, osztályok, ilyesmiket most. Tetszik a nyelv, de mivel első próbálkozás a komolyabb programozási területen, ezért nem olyan egyszerű.

Mindenkinek adtam zöld pipát.

2019. febr. 10. 22:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Delphi-t ma már elavultnak tartom (lehet, hogy tévedek).

C leginkább embedded cuccokhoz való manapság.

C++ személy szerint nem rajongok érte, tanuló nyelvnek egyáltalán nem javasolnám.

Java minden kimutatásban, amit olvasok, a Java programozók valamiért egy picit jobban keresnek, mint a többiek, nem tudom miért. Bár lehet, hogy mégis: banki, pénzügyi területeken használják leginkább tudtommal.

C# imádom, nem rejtem véka alá az elfogultságomat. Szerintem tökéletes első nyelvnek. A hosszútávú jövője sajnos egy kicsit bizonytalan.

2019. febr. 12. 19:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek előre is, ha kezdőként egyes dologgal nem értek egyet.

A c nyelv kevés helyen használt ma már, egy két speciális feladatokra talán.

A C++ töretlen népszerűségnek örvend, és ezt nem is vesziti el egykönnyen, hiszen az egyik legjobb(Ha nem a legjobb) oop nyelv, amely nem függ "Semmilyen" környezettől.

A java nyelvről tudjuk, hogy évek óta töretlen, és folyamatosan fejlődik, hatamas bázis van mögötte.

A C# nyelv jövője kétségtelen? Ez biztosan nem igaz. Minimum 20 év van előtte, és akkor keveset mondtam. Az egyik legnagyobb vállalat, a Microsoft áll mögötte, amiről azt hiszem, nem kell beszélnem.

Utobbi válasszal tehát összeségében nem értettem egyet, de adtam zöld pipát.

2019. febr. 13. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!