Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Webre szeretnék csinálni egy...

Webre szeretnék csinálni egy minimalista, szöveges, gomb nyomkodós, fejlődős játékot. PURE Javascriptet tanulok jelenleg?

Figyelt kérdés

Először azt szeretném tudni, hogy melyik éri meg jobban:

1. Gombokat létrehozni, lekapcsolni őket és X fejlettség után elérhetővé tenni. (pl.: Van egy "favágás" nevű gomb, megnyomod, kapsz fát meg xp-t, Y xp után elérhetővé teszi mondjuk az eszközkészítés gombot, stb...)

2. szintén fejlettséghez kötni mindent, viszont egy inputot használva, parancsokat megadva lehessen csinálni bármit is? (pl.: Cut Tree)

+

Ennek megvalósításához elég a Pure JavaScriptet tanulgatnom, "guglizgatnom", vagy valami speckó nyelv kellene hozzá?

Programozóin vagyok jelenleg középsuliban, viszont csak MySQL-t, HTML-t meg nagyon (NAGYON) minimális JavaScriptet tanultunk és az érettségire való tekintettel ismételni fogjuk lassan a C#-ot. Szóval a JS az nekem olyan önszorgalomból tanult könyvtár.

2019. febr. 9. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:

ha csak js -el csinálod, javaslom a web storage -t használd értékek tárolására, így késöbb is tudja folytatni, addig pedig amíg elsajátítod a szerver oldali programozást és adatbázis kezelést, addig megteszi.

Saját szorakoztatásra jó lessz. :-)

2019. febr. 9. 09:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, főleg arra lenne :D A localStoraget használom egy ideje, tök jó kis cucc :D Sok mindent szeretnék bele tenni, de nem nagyon tudom, miből induljak ki (erre a célra specializáltan :D )
2019. febr. 9. 09:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Én elsőre arra gondolnék, hogy adatbázist kéne alátenni, kitalálni, hogy az adott játékoshoz milyen itemek tartozzanak és ha pl kivág egy fát, akkor adatbázisban tudod updatelni, hogy mennyi fa van nála. Elegáns megoldás lenne ajaxxal beküldeni az adatokat, így az oldal sem töltődne folyton újra.
2019. febr. 9. 10:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Hm, jó ötlet. Az ajax és a pure js miben különbözik?
2019. febr. 9. 11:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ajax nem egy nyelv... olvass utána, egyszerűbb lesz. Röviden-tömören http requestet tudsz küldeni és kérni, így oldalfrissítés nélkül lehet meghívni és betárolni adatokat.
2019. febr. 9. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!