Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet létrehozni ojan...

Hogyan lehet létrehozni ojan ki programot (parancsikont) amivel pdf fájlt nyit még?

Figyelt kérdés
Vagyi van nekem 3 pdf fájlom amit egy parancsikont alá szeretnék rendelni. Az az ha megnyitom az alkalmazást elé jönne 3 továbblépési lehetőség amiben megnyit egy hozzá rendelt pdf fájlt és így a többivel is. Na ez egy kicsit nyakatekert de remélem megértitek. Válaszokat előre is köszönöm.

2019. jan. 25. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Uhh, ez a fogalmazás...

Mindegy, azt hiszem kihámoztam mit szeretnél. Olyan parancsikont akarsz létrehozni, ami több pdf fájlt is megnyithat, ha úgy szeretnéd. Ilyenről én nem tudok, alapértelmezetten csak egy fájlhoz lehet hozzárendelni egy parancsikont, nem pedig több fájlhoz is egy parancsikont. Persze ez nem jelenti, hogy nincs megoldás. Szedd le az Adobe Acrobat Reader-t. Az hasonlóképp, mint a böngészők, fülekben nyit meg pdf fájlokat, tehát a programon belül megnyithatsz több pdf fájlt is. Annyi a rossz benne, hogy mindenképp bezárulnak a program bezárása után, viszont ha újra megnyitod az Acrobat Reader-t, akkor kapásból a legutóbb megnyitott dokumentumok listája fogad és újra meg tudod őket nyitni.

2019. jan. 25. 15:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Kezd ennek az elolvasásával: [link]
2019. jan. 25. 15:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak. Azért köszi.

Amúgy láttam régebben, hogy valaki (talán) Notepad-al írt egy olyan ki programot aminél felugrott egy ablak. Ott volt 3 választási lehetőség(ikon) és mindegyik ikonhoz volt rendelve egy parancs és abban a parancsban megnyitott egy másik alkalmazást.

2019. jan. 25. 15:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Esetleg, hogy jobban megértsétek, hogy mit is akarok valójában:

,,Parancs hatására párbeszéd ablak nyíljon meg.'' Ez a kifejezést kerestem.

2019. jan. 25. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Berakod egy mappába a 3 PDF parancsikonját. Nem kell ehhez programozási tudás.
2019. jan. 25. 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Ott a pont. Az előző jól írja, a pdf fájloknak hozhatsz létre egy mappát az asztalon, aminek meg akár egyedi ikont is adhatsz, nem muszáj a mappaikonnak ott lennie. Ha meg fontos, hogy ne az asztalon legyenek a pdf fájlok egy mappában, hanem az adattároló partíción, akkor meg simán létrehozol külön-külön mindegyikre egy parancsikont és azokat másolod be a mappába, ami az asztalon van.
2019. jan. 25. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!