Adatelemzésnek milyen jövője van?
Figyelt kérdés
2019. jan. 5. 21:55
1/7 anonim válasza:
Adat elemző program írásnak nagyon nagy...
3/7 Derwer válasza:
Gyakorlatilag a legkeresettebb szakma lesz szerintem. Rengeteg adatot gyűjtenek a cégek már vagy 10 éve de ahhoz képest rendkívül csekély mennyiségű információt szednek ki belőle.
4/7 anonim válasza:
Big Data az nagyon fel van kapva.
5/7 tabaki válasza:
Biztos üzlet, mint a temetkezés. Adatok mindig lesznek.
6/7 anonim válasza:
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez pont az a terület ahol a machine learning nagyon jól teljesít, szóval azért nem feltétlen ebből fogsz nyugdíjba menni.
7/7 anonim válasza:
Viszont, ezeket az automatikus, intelligens rendszereket, ha úgy tetszik MI-ket (avagy angolul AI) is karban kell tartani, felügyelni, frissíteni kell, ami viszont mindig is igényelni fog emberi beavatkozást. Szóval ez a szakterület nem halott, csak nem is annyira szúfolt, nem is szükséges annak lennie.
Kissé off, de talán ide kapcsolódik. Az MI (avagy AI) sok mindent ki fog nyírni sajnos. Én nem is tudom elképzelni a nagy automatizáció közepette, hogy az embereknek honnan, miből lesz keresetük, ha egyszer egy csomó mindenben automatizálnak és nem kell emberi erőforrás hozzá... És nem, nem szeretném a kérdező témáját más vizekre terelni, ez csak amolyan megjegyzés volt mert hellyel-közzel ide kapcsolódik. Fél-off Vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!