Miért nem jó, ha valaki C++ kódban használ sima C stílusú kódot?
Szerintem egyik sem, inkább az olvashatóság miatt. Nem tudom, mit értesz pontosan C stílusú kód alatt, de írok néhány példát. Ha valaki egy malloc utasítást sütne el C++-ban, annak azért nem örülnék, mert sokkal könnyebb elszúrni a felszabadítást, mint a C++ new-delete párosát használva. Ha az objektumorientált szemlélet hiányzik, az is jelentős részben a kód érthetősége miatt nem jó, mert sokkal könnyebb egy olyan osztályt megérteni, aminek nagyrészt privát adattagjai vannak, kívülről csak a függvényein keresztül piszkálják. C-ben még elmegy a pointeraritmetikával való varázslás, C++-ban - hacsak nem egy alaposan kimért, kritikus kódrészlet optimalizált változatáról van szó, megfelelő magyarázattal ellátva - furcsán hat.
A kód érthetetlensége persze a hibák nehezebb megtalálásához vezet (lásd biztonság), drágább lesz a kód későbbi karbantartása, továbbfejlesztése. Akár a futási hatékonyságnak is keresztbe lehet tenni így, mert ha három nap múlva te se érted, mit írtál, akkor nyilván nem fogd tudni optimalizálni azokat a részleteket, ahol ez tényleg szükséges.
Azért nem jó, mert a C++ nem C. Jobb eszközei és lehetőségei vannak, amit nem kihasználni szakbarbárság.
Láttam pár Java stílusban írt C# kódot is, az is elég kiakasztó tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!