Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell adatbázit létrehozni...

Hogy kell adatbázit létrehozni, hogy ne az én gépemen legyen?

Figyelt kérdés

Én eddig mindig csak olyan programot csináltam, hogy egy localhoston levő adatbázist használt. Hogy lehet elérni, hogy legyen egy adatbázisszerverem, amire más gépről is lehet csatlakozni? Pl, ha van egy játék, amit használnak x gépen és mondjuk valaki megdönti a highscoret, akkor frissül az adatbázisban és legközelebb ha másik gépen megnyitják a progit, akkor már látják, hogy uj rekord van, meg hasonlók.

Tudom, hogy elég alap kérdés, de még sose csináltam ilyet.

Köszi előre is

#adatbázis #programozás #adatbázisszerver
2018. dec. 6. 12:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#9:

ez egy PHP kód amivel tudok csatlakozni localhoston az SQL-hez, de nem látom sehol, hogy tiltva lenne a külső csatlakozás, vagy min siklottam át?

valahova oda van írva, hogy csak localhostról érhető el?

2018. dec. 7. 06:56
 12/12 anonim ***** válasza:

#11: A felett siklottál el, hogy ez az ATW hivatalos oldaláról származó beállítási útmutatóból származik (a teljes oldal: [link] ).

Látható, hogy külső csatlakozásra nem ad lehetőséget, csak adminisztrációra (PHPMyAdmin) a [link] hoszton keresztül.

Ez utóbbi hosztot felkeresve is látható:

[link]

hogy nincs lehetőség külső csatlakozásra.

Az ATW fórumán:

[link]

is csomó ilyen jellegű kérdés van - például:

[link]

Nem mellesleg a(z ingyenes) webtárhely-szolgáltatóknál szokásos, hogy nem adnak publikus hálózatból elérhető MySQL-elérést.

2018. dec. 7. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!