Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a hiba ebben a sorban?...

Mi a hiba ebben a sorban? (Java programozás)

Figyelt kérdés

Method-ot kéne használjak a kódomban, ahol tegyük fel országokból tudok választani egyet, majd megy tovább.

Eddig fapadosan csináltam, de a tanár szólt, hogy valahogy method-al kéne csinálni hogy több pontot kapjak.

Ezt írta ki a táblára:

String[] destination = new String {"1: Spain", "2: France", "3: UK"};

És valahogy nem működik. Ezeket nem vettük, és az óra végén írta fel csendben a táblára, nem is szólt senkinek pakolászás közben, gondolom úgy volt vele, az érdemli a segítséget aki észreveszi. Szóval gyors lefotóztam, és akárhogy próbálom így itthon, de csak csupa piros minden.

Ötletek?

Gondolom kell felülre az int destination;

Illetve az oké megvan hogy kérem válasszon egy országot. Hogyan ezt a sort? Ezzel nagyon nem vagyok tisztában.

Köszönöm a segítséget ha lesz.

2018. nov. 29. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ebből a kérdésből egy büdös szót se értek, de az adott sorral az a gond, hogy jobb oldalon String szerepel és nem String tömb, tehát helyesen:

String[] destination = new String[] {"1: Spain", "2: France", "3: UK"};

2018. nov. 29. 16:38
 2/7 A kérdező kommentje:

Hidd el, én sem értem.. Most kezdtem.

Igazából nem is tudom mire való ez a sor, mit csinál vajon. (De így legalább lefut.)

2018. nov. 29. 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:
String alapdefiníciója: [link]
2018. nov. 29. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

"Ezeket nem vettük, és az óra végén írta fel csendben a táblára, nem is szólt senkinek pakolászás közben"

Tehát vettétek órán. Segítek: az óra végén nem pakolászni kell, hanem a tanárra figyelni. Az órának akkor van vége, ha a tanár befejezte.

Másik dolog, hogy a kérdésednek se füle se farka, (de kifogások rögtön vannak), látszik, hogy egy java könyvig nem bírtál eljutni, hogy az alapfogalmakat átvedd.

Ezek után milyen segítségre számítasz?

Mit vársz tőlünk?

2018. nov. 29. 17:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Kezdjük akkor az elején.

A tömb egy olyan adatszerkezet, amely

homogén (csak egyfajta típusú elemeket tehetsz bele)

fix elemszámú (a méretét a létrehozása után nem tudod megváltoztatni)

hozzárendelő (a benne tárolt elemekhez indexet rendel)

sorosan reprezentált (a tömb eleme a memóriában nem szétszórtan, hanem egy helyen tárolódnak)

Java nyelvben így lehet létrehozni:

típus[] azonosító = new típus[elemszám];

típus[] azonosító = new típus[] {elemek felsorolása vesszővel elválasztva};

Tehát ha kell egy öt elemű tömb, amiben String típusú elemeket akarsz tárolni:

String[] pelda = new String[5];

Vagy ha konkrét értékeid vannak:

String[] pelda = new String[] {"alma", "körte"};

2018. nov. 29. 17:39
 6/7 A kérdező kommentje:

#4 A kommented nem válasz a kérdésre, akár tovább is lephetnél, köszönöm.

A tanár elköszönt és mondta hogy mehettek. Miért ne pakolnék akkor? Én lassabban pakoltam, és akkor láttam hogy 1 csoporttársamnak felírta ezt a táblára, és lefotóztam mert gondoltam hasznát vehetem.

#5 Köszönöm.

Igazából elég idegen az egész, főleg hogy angolul tanuljuk a programozást (nem Magyarország), és néha azt sem tudom mit írtok itt, de azért próbálkozom.

A kódom fapadosan teljesen kész és működik is, ez volt a cél elsőnek. Most szeretném komplikáltabbá tenni ezzel-azzal, mint például a methods.

Van valakinek egy pár szabad perce, akinek elküldeném a kódom egy kisebb részét privátban, és pár mondatban elmagyarázná mit csinált volna másképp? Nagyon megköszönném.

2018. nov. 29. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Kuld
2018. nov. 30. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!