Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri Python-t tanulgatni/pro...

Megéri Python-t tanulgatni/programozgatni rajta manapság?

Figyelt kérdés
Főleg web/webes alkalmazások programozása érdekelne elsősorban, de az ilyen dos-os nyelvekre sem mondok nemet persze.
2018. nov. 28. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

webre nem tudom mennyire éri meg, megoldható, de más nyelveket jobban preferálnak ilyen téren

viszont gimp, blender és még sok program pythonban íródott és nagyon hasznosak, sőt pl úgy tudom photoshop-hoz is lehet kiegészítőket írni vele

én pl saját játékhoz ezt a nyelvet választottam script nyelvnek (LUA volt a másik, de az nem tetszik)

piacképes nyelvnek tartom

2018. nov. 28. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy megéri, az egyik legnépszerűbb backend nyelv.
2018. nov. 28. 21:31
 3/11 tabaki ***** válasza:
100%

„gimp, blender ... pythonban íródott”

A Gimp történetesen C-ben, és a Blender alapja is C/C++ (amire aztán lényeges Python-részek is épülnek). Pluginok, addonok viszont mindkettőre írhatók Pythonban.

2018. nov. 28. 22:29
 4/11 anonim ***** válasza:
44%

"de az ilyen dos-os nyelvekre sem mondok nemet persze."

Ilyen nyelvek nem léteznek.

Az, hogy neked megéri-e pythont tanulni, szerintem ne tőlünk kérdezd.

Ez olyan mintha valaki megkérdezné, hogy neki megéri-e holnap rántott halat enni ebédre.

2018. nov. 28. 22:29
 5/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem azt kérdeztem, hogy NEKEM megéri-e, hanem azt, hogy Megéri-e manapság.. Szerintem érezhető a lényegi különbség a kettő között.
2018. nov. 29. 06:58
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
Webhez a minimum amit tudni kell az kb. a HTML, CSS, SQL, JavaScript. A Python bár tökéletesen alkalmas backendre, önmagában nem elég.
2018. nov. 29. 07:07
 7/11 moozygoo ***** válasza:
miket tartasz dosos nyelveknek?
2018. nov. 29. 10:33
 8/11 anonim ***** válasza:

"web/webes alkalmazások programozása érdekelne"

Akkor első körben a PHP/JavaScript párosra feküdj rá. Ha azokon túl vagy, akkor hasznos tud lenni a Python (mondjuk, hogy "megéri", belefeccölt pénztől, időtől, energiától függően). Ha nem Python, akkor lehet Java is, webes közegben az is hasznos nyelv.

Dos-os nyelvek alatt azokat érted, amik alapból natív kódra fordulnak?

2018. nov. 29. 10:52
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen.
2018. nov. 29. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:
És az mitől DOS-os? :))
2018. nov. 29. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!