Megéri Python-t tanulgatni/programozgatni rajta manapság?
webre nem tudom mennyire éri meg, megoldható, de más nyelveket jobban preferálnak ilyen téren
viszont gimp, blender és még sok program pythonban íródott és nagyon hasznosak, sőt pl úgy tudom photoshop-hoz is lehet kiegészítőket írni vele
én pl saját játékhoz ezt a nyelvet választottam script nyelvnek (LUA volt a másik, de az nem tetszik)
piacképes nyelvnek tartom
„gimp, blender ... pythonban íródott”
A Gimp történetesen C-ben, és a Blender alapja is C/C++ (amire aztán lényeges Python-részek is épülnek). Pluginok, addonok viszont mindkettőre írhatók Pythonban.
"de az ilyen dos-os nyelvekre sem mondok nemet persze."
Ilyen nyelvek nem léteznek.
Az, hogy neked megéri-e pythont tanulni, szerintem ne tőlünk kérdezd.
Ez olyan mintha valaki megkérdezné, hogy neki megéri-e holnap rántott halat enni ebédre.
"web/webes alkalmazások programozása érdekelne"
Akkor első körben a PHP/JavaScript párosra feküdj rá. Ha azokon túl vagy, akkor hasznos tud lenni a Python (mondjuk, hogy "megéri", belefeccölt pénztől, időtől, energiától függően). Ha nem Python, akkor lehet Java is, webes közegben az is hasznos nyelv.
Dos-os nyelvek alatt azokat érted, amik alapból natív kódra fordulnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!