Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Shell script, hogyan?

Shell script, hogyan?

Figyelt kérdés

Készíts shell szkriptet, amellyel HTML állományok bizonyos módosításait végezhetjük el.

-st (showtitle) kapcsolóval megmutatja a Title címke tartalmát!

-pc (picture count) kapcsolóval meg tudjuk mondani, hogy hány képet használunk és mennyi azok mérete!

-pr (picture replace) egy adott képet kicserél egy másikra, html.sh -pr alma.jpg barack.png

-pd (picture delete) egy adott képet kitöröl az állományból.

Valaki segítene ebben? Szeptember vége óta hiányoztam az órákról, mert kórházban voltam és nagyon lemaradtam mindenről.

2018. nov. 13. 09:52
1 2
 1/11 2*Sü ***** válasza:

A probléma az, hogy millióféle módon, milliónyi segédprogrammal meg lehet oldani ezeket a feladatokat. Neked meg az alapján megoldanod, amit órán tanítottak. Tehát a két járható út:

1. Egy osztálytársad segítségét kérded.

2. Előveszed a tankönyvet, esetleg valamelyik osztálytársad jegyzetét, füzetét, meg egy számítógépet és addig kísérletezgetsz, amíg a tankönyv/füzet által említett segédprogramok, parancsok segítségével meg nem tudod csinálni magad.

Extra probléma: Lehet, hogy itt és most meg tudjuk neked csinálni. De nyilván egy dolgozat, felelés során nem leszünk ott, hogy segítsünk.

2018. nov. 13. 09:59
 2/11 A kérdező kommentje:

Néztem a segédanyagot és próbálkoztam vele, de sehogy sem sikerült, már az elején elakadtam.

Igazából dolgozat nem lesz belőle, csak meg kéne csinálnom ezt a beadandó feladatot és akkor meglenne a 2-es a tárgyból.

2018. nov. 13. 10:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Jövőre menni fog, akkor biztosan nem fogsz ennyit hiányozni.
2018. nov. 13. 10:10
 4/11 2*Sü ***** válasza:

> Néztem a segédanyagot és próbálkoztam vele, de sehogy sem sikerült, már az elején elakadtam

Akkor olvasd át újra, és legalább azt másold be, ami készen van, aminél elakadtál.

> Igazából dolgozat nem lesz belőle, csak meg kéne csinálnom ezt a beadandó feladatot és akkor meglenne a 2-es a tárgyból.

Teljesen mindegy. Ha én most megírom neked mondjuk az 'awk' parancs használatával, ti meg ezt nem tanultátok, más parancsokat tanultatok, és más módon oldottátok meg, akkor a tanár bele fog kérdezni, hogy akkor ugyan mesélj még erről az awk-ról, vagy esetleg old meg neki grep-el is ugyanezt. Minden tananyag, tankönyv más-más alapokat tanít, és a tanár ettől ráadásul bizonyos mértékig el is térhet. Ezt vagy te csinálod meg, vagy nem nagyon fogják elfogadni a leadandódat. Ha egy adott parancs paraméterezését nem érted, vagy hogy egy adott, már megírt sor miért nem működik, abban tudunk segíteni.

2018. nov. 13. 10:15
 5/11 anonim ***** válasza:
20%

Az milyen elb.szott egy kurzus, ahol html fileokat kell shell scripttel módosítani? A gányolás címszó alatt az értelmező szótárban html file-ok shell scripttel való módosítása van elrettentő példa gyanánt.

Html és xml file-ok módosítására valamennyi programozási nyelvben megfelelően kimunkált könyvtárak állnak rendelkezésre. Azokt kell használni.

2018. nov. 13. 14:52
 6/11 anonim ***** válasza:

"Az milyen elb.szott egy kurzus, ahol html fileokat kell shell scripttel módosítani?"

Ne légy már idióta. A feladat kb grep, wc, sed parancsokat akarja gyakoroltatni. Nem kell hogy életszerű legyen, mert nem az a lényeg.

2018. nov. 13. 23:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Az internet tele van bash, sed és awk gyakorlófeladatokkal, és egyik sem html fileok módosításával szívat. Ez másra sem jó, minthogy a szerencsétlen diákokba beleneveli a gányolást. Mert ez az.
2018. nov. 14. 02:08
 8/11 anonim ***** válasza:
#7-es gyökérke nyugodtan ignorálható.
2018. nov. 14. 06:09
 9/11 anonim ***** válasza:

"#7-es gyökérke nyugodtan ignorálható."

Jóvan vérpistike! A garázs bétében nyugodtan mehet a sed-del html szerkesztés.

Aki valamennyire komolyan gondolja a programozást, az meg kövesse a javasolt technológiai megoldásokat a tanulás legalapabb szintjétől.

2018. nov. 14. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:

"Jóvan vérpistike! A garázs bétében nyugodtan mehet a sed-del html szerkesztés."

Előszöri is, egy szóval nem mondtam, hogy így kell html-t szerkeszteni. De látom szöveget nem tudsz értelmezni.

Másrészt meg nem is olyan ritka, hogy xml/html fájlokat shell scripttel kell feldolgozni vagy akár tömegével módosítani.

Értem én, hogy a korlátolt kis agyad nem tud túljutni a html-el kapcsolatban egyetlen fájl néhány triviális módosításán és gondolom, ha 1500 template fájlban kellene lecserélned a képet, akkor te megnyitnád egyesével.

2018. nov. 14. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!