Shell script, hogyan?
Készíts shell szkriptet, amellyel HTML állományok bizonyos módosításait végezhetjük el.
-st (showtitle) kapcsolóval megmutatja a Title címke tartalmát!
-pc (picture count) kapcsolóval meg tudjuk mondani, hogy hány képet használunk és mennyi azok mérete!
-pr (picture replace) egy adott képet kicserél egy másikra, html.sh -pr alma.jpg barack.png
-pd (picture delete) egy adott képet kitöröl az állományból.
Valaki segítene ebben? Szeptember vége óta hiányoztam az órákról, mert kórházban voltam és nagyon lemaradtam mindenről.
A probléma az, hogy millióféle módon, milliónyi segédprogrammal meg lehet oldani ezeket a feladatokat. Neked meg az alapján megoldanod, amit órán tanítottak. Tehát a két járható út:
1. Egy osztálytársad segítségét kérded.
2. Előveszed a tankönyvet, esetleg valamelyik osztálytársad jegyzetét, füzetét, meg egy számítógépet és addig kísérletezgetsz, amíg a tankönyv/füzet által említett segédprogramok, parancsok segítségével meg nem tudod csinálni magad.
Extra probléma: Lehet, hogy itt és most meg tudjuk neked csinálni. De nyilván egy dolgozat, felelés során nem leszünk ott, hogy segítsünk.
Néztem a segédanyagot és próbálkoztam vele, de sehogy sem sikerült, már az elején elakadtam.
Igazából dolgozat nem lesz belőle, csak meg kéne csinálnom ezt a beadandó feladatot és akkor meglenne a 2-es a tárgyból.
> Néztem a segédanyagot és próbálkoztam vele, de sehogy sem sikerült, már az elején elakadtam
Akkor olvasd át újra, és legalább azt másold be, ami készen van, aminél elakadtál.
> Igazából dolgozat nem lesz belőle, csak meg kéne csinálnom ezt a beadandó feladatot és akkor meglenne a 2-es a tárgyból.
Teljesen mindegy. Ha én most megírom neked mondjuk az 'awk' parancs használatával, ti meg ezt nem tanultátok, más parancsokat tanultatok, és más módon oldottátok meg, akkor a tanár bele fog kérdezni, hogy akkor ugyan mesélj még erről az awk-ról, vagy esetleg old meg neki grep-el is ugyanezt. Minden tananyag, tankönyv más-más alapokat tanít, és a tanár ettől ráadásul bizonyos mértékig el is térhet. Ezt vagy te csinálod meg, vagy nem nagyon fogják elfogadni a leadandódat. Ha egy adott parancs paraméterezését nem érted, vagy hogy egy adott, már megírt sor miért nem működik, abban tudunk segíteni.
Az milyen elb.szott egy kurzus, ahol html fileokat kell shell scripttel módosítani? A gányolás címszó alatt az értelmező szótárban html file-ok shell scripttel való módosítása van elrettentő példa gyanánt.
Html és xml file-ok módosítására valamennyi programozási nyelvben megfelelően kimunkált könyvtárak állnak rendelkezésre. Azokt kell használni.
"Az milyen elb.szott egy kurzus, ahol html fileokat kell shell scripttel módosítani?"
Ne légy már idióta. A feladat kb grep, wc, sed parancsokat akarja gyakoroltatni. Nem kell hogy életszerű legyen, mert nem az a lényeg.
"#7-es gyökérke nyugodtan ignorálható."
Jóvan vérpistike! A garázs bétében nyugodtan mehet a sed-del html szerkesztés.
Aki valamennyire komolyan gondolja a programozást, az meg kövesse a javasolt technológiai megoldásokat a tanulás legalapabb szintjétől.
"Jóvan vérpistike! A garázs bétében nyugodtan mehet a sed-del html szerkesztés."
Előszöri is, egy szóval nem mondtam, hogy így kell html-t szerkeszteni. De látom szöveget nem tudsz értelmezni.
Másrészt meg nem is olyan ritka, hogy xml/html fájlokat shell scripttel kell feldolgozni vagy akár tömegével módosítani.
Értem én, hogy a korlátolt kis agyad nem tud túljutni a html-el kapcsolatban egyetlen fájl néhány triviális módosításán és gondolom, ha 1500 template fájlban kellene lecserélned a képet, akkor te megnyitnád egyesével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!