Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudom azt megcsinálni,...

BTzone509 kérdése:

Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy egy stringben, minden szónak csak minden első kezdő betűjét dobjon ki (java)?

Figyelt kérdés

Peldaul tegyuk fel, hogy van egy ember es az a neve hogy "James David Kingsley-Rogers " es ez lesz az output "J.D.K-R." Nem nagyon birok rajonni magam, hogy hogyan is kezdjek neki. De szerintem valami olyasmi lehet hogy kell egy for loop a string hosszaval aztan az

indexOf(' '); hogy tudjok hol a space a stringen aztan meg print substring az adott indexen. Lehet nagyon hulyeseget beszelek de valaki hatha tudja, mi a teendo. Koszi.

2018. nov. 7. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ez alapján simán megoldhatod.

2018. nov. 7. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
23%

"Nem nagyon birok rajonni magam, hogy hogyan is kezdjek neki."

Akkor minek erőlteted?

2018. nov. 7. 18:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Kicsi tortem a fejem es mashogy oldottam meg ha valakit erdekel.

[link]

2018. nov. 7. 18:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Azert eroltetem mert megakarom oldani. Es sikerult is. Mennyi rosszindulatu ember van lol.
2018. nov. 7. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:

String out = "";

for(String szo : nev.split("*( |-)*"))

out += szo.charAt(0);

2018. nov. 7. 19:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszerűen olvasod a stringet, és ha egy vagy több szóköz után jön valami, akkor azt kiírod.

Lehet finomítani, hogy mi legyen a nem betű, ne szóköz karakterekkel.

2018. nov. 8. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!