Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tunda valaki excelben segíteni?

Tunda valaki excelben segíteni?

Figyelt kérdés

Kaptunk ma egy feladatot egyetemen amit sajnos nem igazán tudok megoldani, nincs túl sok előképzettségem ebben a programban viszont lehet kapni rá jó sok plusz pontot ami nagyon jól jönne. Ha esetleg valaki unatkozik és profi excelben az szánhatra rá pár percet, hogy megoldja. A feladat a következő:

Egy terembe hallgatók lépnek be. A belépés során a neveket beírjuk az A oszlopba, a többi cellát a kitöltésnél már nem szerkeszthetjük. Állítsunk elő olyan képletet a B oszlopba, ami minden embernél mutatja a belépési időt oly módon, hogy az új ember belépésekor a már bent lévő emberek belépési ideje nem módosul.

Segédoszlop használható, viszont Excel VBA makró nem (mert úgy viszonylag könnyű a megoldás).

A jutalmazás a következő:

- Megfelelő megoldás makró nélkül, segédoszlop felhasználásával: 8 pont

- Megfelelő megoldás makró nélkül, segédoszlop nélkül: 12 pont

Nem tudom lehet-e itt dokumentumot csatolni, de a válaszokat figyelem és ha valaki lesz olyan kedves hogy megoldja, annak adnék egy email cimet és átküldhetné. Előre is köszönöm!

#egyetem #programozás #Excel #táblázat #IT #táblázat szerkeztés
2018. nov. 6. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"A jutalmazás a következő:

- Megfelelő megoldás makró nélkül, segédoszlop felhasználásával: 8 pont

- Megfelelő megoldás makró nélkül, segédoszlop nélkül: 12 pont"

A pontokat nem igazán értem hogy mit tudnék vele kezdeni. Forintban esetleg meg tudnád adni? Mert az inkább érthető.

2018. nov. 6. 14:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a kérdés mennyit fizetnék érte?
2018. nov. 6. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
#1+1
2018. nov. 6. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag azt szeretnéd, mi a szabadidőnkben szerezzünk neked az egyetemre pluszpontokat, csak úgy ismeretlenül szívességként ? :DDD
2018. nov. 6. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Az első két válaszolóval ellentétben, ha elintézed nekem is jól jönne +12 pont a köv zh-ra, nem muszáj Ft-ban egyezkedni. de arra is vevő vagyok szintén :))
2018. nov. 6. 14:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Gondoltam, ha valaki unatkozik és pár perc alatt összedobja szerezhetne masnak örömöt és pontokat. Fizetni nem igazán szeretnék érte, láttam írtad, hogy kell zh-ra pont nem tudom mit tanulsz, de ha tudok cserébe segítek én is.
2018. nov. 6. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell fizetni, az is jó, ha felásod nálunk a kertet. :)
2018. nov. 6. 14:42
 8/9 coopper ***** válasza:
53%

Szia.

Nézd meg ezt : [link]

A magyar excelhez a képlet (ha az A2-es cellával kezdünk) : =HA(A2="";"";HA(B2="";MOST();B2))

Aztán a B2-es cellában lévő képletet lehúzod addig amennyi a terem befogadó képessége (pl. B100-as celláig, ez igy 99 fő lesz).

Ahhoz, hogy működjön és ne adjon körkörös hivatkozási hibát, a közelités engedélyezése jelölő négyzetet be kell pipálni : Fájl -> Beállitások -> a megjelenő ablakban bal oldalt kattints a "Képletek" menűpontra és jobb oldalt rakj pipát a "Közelités engedélyezése"-hez

Sok sikert.Üdv.

2018. nov. 6. 17:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. nov. 14. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!