MoveTo, lineTo között mi a különbség nem nagyon értem meg, valakinek van türelme elmagyarazni?
MoveTo a pozícióra mozgás rajzolás nélkül,
A LineTo meg ugyanez rajzolással.
Pedig a w3schools leírása egyértelműen fogalmaz:
"The moveTo() method moves the path to the specified point in the canvas, without creating a line."
tehát csak az útvonal (kezdetét) pozicionálja megfelelő pozícióba, nem hoz létre vonalat.
"The lineTo() method adds a new point and creates a line TO that point FROM the last specified point in the canvas (this method does not draw the line)."
A lineTo() metódus meg az útvonalhoz add hozzá új pontot, de ez sem rajzol...
"Use the stroke() method to actually draw the path on the canvas."
...ehhez a stroke() metódus kell.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de nem nagyon értem meg gyakorlatban a hatását.
Van egy példa kódom, és nem nagyon fogom fel,hogy az első koordinátához minek kell moveTo függvény?
A többihez pedig sima lineTo.
Képpel illusztrálom
Van 265px rajz felületem.
van 4 koordinátám, de nem értem,hogy az első miért movieTo a többi LineTo.
Ötletek?
"van 4 koordinátám"
Nem négy, három - mivel az utolsó megegyezik az elsővel - háromszögről beszélünk.
"és nem nagyon fogom fel,hogy az első koordinátához minek kell moveTo függvény?"
Azért kell mert egy útvonalnak (görbének, sokszögnek) mindig van egy kezdőpontja, amit meg kell adni - erre szolgál a moveTo() függvény - és vannak közbenső és végpontjai - ennek megadására szolgálnak a lineTo() függvények.
A sokszögek esetén egy kicsit trükkösebb a helyzet: mivel zárt görbéről beszélünk, össze kell kötni a kezdő és a záró pontokat. Ezért kell a stroke() függvény előtt egy closePath().
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!