JavaScript tömb vizsgálat?
Hogy tudom legegyszerűbben megvizsgálni, hogy 2 azonos méretű tömb elemei megegyeznek-e? A tömb elemeinek sorrendje mindegy.
(pl:
tomb1 = [1, 2, 3, 4, 5]
tomb2 = [5, 3, 4, 2, 1]
Úgy próbáltam, hogy írtam 5 for ciklust, ami összehasonlítja az első tömb első elemét a második tömb i. elemével, a második ciklus az első tömb 2. elemét a második tömb j. elemével, és így tovább...
Az egyik ismerősöm, aki jártas a programozásban, azt mondta, hogy ha úgy érzem, hogy valamit egyszerűbben is meg lehetett volna csinálni, akkor szinte biztos, hogy van rá egyszerűbb megoldás. :D
Köszönöm előre is a segítséget!
Mint az első hozzászóló írta: elég két tömb.
Itt egy "naiv" példa:
különböző méretű tömböket nem vesszük figyelembe (azt se, ha a kisebb tömb összes eleme megtalálható lenne a nagyobban), illetve nem a leghatékonyabb megoldás, de példának megfelel.
"elég két tömb."
Szóval elég a két tömbön végigmenni két egymába ágyazott ciklussal.
Igazából elég két NEM egymásba ágyazott for ciklus is:
Ez lényegében egy diff függvény átalakított változata, ami egyenlőségvizsgálat ellenőrzésére van optimalizálva.
Technikailag három ciklusból áll, de a harmadik ciklus legelső lépésében visszatérünk false-al, szóval igazából kettő van.
"Itt egy "naiv" példa:
Túl naív.
Az [1,1,2] és [1,2,2] tömbök nem azonosak, mégis azonosnak hiszi.
A sorba rendezős megoldás garantáltan működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!