Autoit esetén GUICreate ablaknyitásnál hogy lehet elérni első, minden fölött maradó ablak legyen, hasonlóan a hibaüzenetekhez?
Ez az oldal kérdések feltevéséről s azokra adott válaszokról s ezek gyűjteményéről szól. Vagy legalábbis szólna. Nem pedig a te kioktatásaidról és rejtvényfeladásaidról. És nagyon tévedsz, van mikor válaszolnak segítőkész emberek, de annak semmi értelme, hogy válasz helyett teletrollkod más kérdéseit. Azt pedig világosan leírtam, hogy az amit belinkeltél valamiért nem működik, a kérdés pedig az hogy miért nem. Nem az a kérdés hogy be tudsz e linkelni egy olyan fotót ami azt mutatja hogy állítólag nálad működik, persze ami erre a megoldás lehet az takarva van, így nem derül ki hogy nem ugyanaz van e nálam is ami valamiért nem működik. A válasz az lenne ha belinkelnéd a nálad működő sort, hogy kiderüljön nálam is működik e vagy valami hiba van e. Ezért haszontalan a válaszod, csak kioktatás ami pont magát a választ nem tartalmazza.
Ráadásul leírtad hogy ezzel a nyelvel nem foglalkozol, de ahogy elnézem az írásodat, könnyen megeshet hogy még magát a kérdést se értetted meg. Mert amit befotóztál s amit ami linkre hivatkozol nem is a kérdésre adott válasz. Másképp nem csak egy ablakot takaró másik ablakot fotóztál volna be.
"mindig kérni szoktam a kérdezőt, hogy írja, le, meddig jutott el, linkelje be a forráskódot, hogy lássam a törekvést)."
Itt látszik, hogy kamuzol, csak a szád jár. Ha mindig kérdeznéd, most is megtetted volna s akkor láttad volna, hogy be van írva, mégse működik. Legalább olyasmit ne hazudj amiről itt is látszik, hogy nem igaz.
"Ez az oldal kérdések feltevéséről s azokra adott válaszokról s ezek gyűjteményéről szól. "
Csak különbség van a segítség és a "helyetted megcsinálom"-elv között.
Nem hiába írta Eric Steven Raymond a "Hogyan kérdezzünk okosan" cikkében:
"Ha a hozzáállásunkat valaki visszataszítónak, fennhéjázónak, esetleg gőgösnek vélné, annak javaslom, gondolja át még egyszer. Senki sem mondta, hogy térdre kell esni előttünk, sőt, tulajdonképpen mi lennénk a legboldogabbak, ha egyenlő partnerként beszélhetnénk a kérdezővel. Örömmel fogadunk magunk közé bárkit, aki megdolgozik érte. De a munkánk hatékonyságát rontja, ha olyanoknak segítünk, akik magukon sem akarnak. Aki ezt nem tudja elfogadni, annak javaslom, kössön hivatalos terméktámogatási szerződést"
Forrás: [link]
"És nagyon tévedsz, van mikor válaszolnak segítőkész emberek, de annak semmi értelme, hogy válasz helyett teletrollkod más kérdéseit."
Épp ezért linkeltem be pár korábbi kérdésedet. SENKI nem oldja meg helyetted a feladatot, nem ad konkrét megoldást csak morog - jogosan! - vagy kereső+dokumentáció megfelelő fejezete linkeket ad(ok) be.
És ez nem trollkodás. Amilyen a kérdés, olyan a válasz is.
"A válasz az lenne ha belinkelnéd a nálad működő sort, hogy kiderüljön nálam is működik e vagy valami hiba van e."
Nem kapod meg. Ugyanis Neked kellene előzetesen bizonyítanod, hogy "igen, tudom, hogy ezt a függvényt kellene használnom, az x. paramétert, de nézzétek erre a mellékelt forráskódra - nem azt műveli az AutoIt xyz változatában, amit kellene".
Ha ilyen jellegű kérdést kapunk (szépen forráskóddal, képernyőképpel kiegészítve), akkor látjuk, hogy a kérdező vette a fáradtságot, átolvasta a dokumentációt és szívesen segítünk. De ez a "he, ezt a függvényt hogy használjam, csináljátok meg helyettem"-mentalitás nem vezet előre - sem a válaszolókat nem inspirálja, sem te sem tanulsz belőle.
"Mert amit befotóztál s amit ami linkre hivatkozol nem is a kérdésre adott válasz."
Dehogynem. A GUICreate-ről van szó, én a GUICreate függvény leírását linkeltem be, a képernyőképen ott a GUICreate a 4. sorban, a szerkesztőablak felett, meg ott fut a "minden fölött maradó ablak" - de itt egy többablakos változat:
"Nem kapod meg. Ugyanis Neked kellene előzetesen bizonyítanod, hogy "igen, tudom, hogy ezt a függvényt kellene használnom, az x. paramétert, de nézzétek erre a mellékelt forráskódra - nem azt műveli az AutoIt xyz változatában, amit kellene"."
Mélységesen igaz!
"választ nem adó google találatok helyett"
Mint már mondtam: olyan választ kapsz, amilyen kérdést írsz ki.
A kérdésed zanzásítva: "GUICreate ablaknyitásnál... ...minden fölött maradó ablak legyen".
Ebből az az értelemszerű hogy a GUICreate által nyitott ablakot szeretnéd minden ablak fölé helyezni.
Ezt a GUICreate függvénnyel lehet megoldani, annak egyik paraméterének kell egy adott értéket - ami egy globális változóból érhető el - megadni. Mindezek megtalálhatóak a GUICreate leírásában (ott van a táblázatban, hogy melyik változót kell megadni a 0b11. [;)] paraméternek), ami keresővel pillanatok alatt meg lehet találni.
Ha más kell, akkor #3-as, #5-ös hozzászólásodban konkretizálnod kellett volna a kérdést. De nem ezt tetted, hanem azt mondod, hogy nem működik - de azt nem írod le, hogy mi nem működik, mit írtál le, így csak az a válasz adható, hogy márpediglen a kérdésben szereplő kritériumoknak a GUICreate megfelel.
Hogy miért nem kapsz teljes forráskódot? Mert - mint azt a #18-as hozzászóló is írta, illetve a #10-es hozzászólásomban levő linkeken is látható: koldulsz. Ez pedig szakmai fórumokon ellenjavallt, mert RTFM-áradatot generál (lásd E.S.R.-idézetet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!