Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Assembly: Hogyan lehez itt a...

Assembly: Hogyan lehez itt a JNZ helyett JZ-t használni?

Figyelt kérdés

Szóval a feladat a következő:

CÍMKE:

.....

JNZ CÍMKE

Itt a JNZ-t ki kellene cserélni JZ-re, úgy, hogy a program működése ne változzon.

2018. okt. 12. 12:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem vagyok otthon az assemblyben, de általánosan:

JNZ label1

...helyett

JZ next

JUMP label1

:next

2018. okt. 12. 12:45
 2/11 anonim ***** válasza:

Használnak még emberek assemblyt? Cool. Én vagy 2 éve nem használtam, de azelőtt is évek maradtak ki.

A válasz szerintem is az, amit az első írt, bár a mnemonic az JMP, az általam ismert assembly nyelvekben.

2018. okt. 12. 12:49
 3/11 anonim ***** válasza:

A JZ és a JNZ csak a zero flag-et nézi, tehát ha az előző művelet eredménye nulla, akkor JZ-re ugrik, ha nem nulla, akkor JNZ-re ugrik.

De pl:

xor ax,ax

jz label

Ez garantáltan ugrani fog, mert a ax regiszter nulla lesz és így a zero flag be lesz állítva.

2018. okt. 12. 13:26
 4/11 anonim ***** válasza:

"bár a mnemonic az JMP"

Igen, bocsánat, ezért is írtam, hogy sajna nem assembly-zek, szóval tekintsük ezt valami pszeudo-kódnak. :)

2018. okt. 12. 13:32
 5/11 A kérdező kommentje:
Egyetemen tanítják. Az a vicc, hogy első órán el is mondták, hogy nem nagyon használják már, de azért tanuljuk csak meg...
2018. okt. 12. 14:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Az egyetemen pofonegyszerű az assembly. Nekünk ZH-n egy egyszerű vonalrajzolós programot kellett írni úgy, hogy megkaptuk az összes szükséges interrupt leírását.
2018. okt. 12. 15:24
 7/11 anonim ***** válasza:
#5 Ne aggódj, kb. végig egyetemen ilyen dolgokat fogsz tanulni ami már rég lejárt. Ahogy annó középsuliban elektrón nekünk is úgy kezdte a logikai áramkörök témát a tanár, hogy már kb. 30 éve nem használják, de ugyan miért ne...
2018. okt. 12. 16:52
 8/11 anonim ***** válasza:
59%

" Az a vicc, hogy első órán el is mondták, hogy nem nagyon használják már,"

Be is baxna, ha ma már nem használnák.

Ekkora baromságot!

2018. okt. 12. 17:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez a konkrét kérdés talán nem is az assembly gyakorlatban hasznos, hanem olyan, mint egy általános logikai feladat.

Egyébként szerintem sem árt legalább alapszinten ismerni, egyrészt a logika miatt (pl. mit is csinál egy fordító optimalizálás), másrészt ha valamiért egy disassemblerrel rá kell nézni egy kódrészletre, akkor legalább kb. értsük, mit csinál, harmadrészt ha valaki ebbe az irányba folytatja a tanulást, akkor ahhoz legyen egy alap. (Mert igen, van ahol használják.)

2018. okt. 12. 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
#7: Hát már hogy a francba ne használnák a logikai áramköröket?! Manapság is szinte minden visszavezethető a NAND kapukig! MUX/DEMUX, címfordító szintén mai napig használatos és még temérdek más logikai áramkör. Ez az alapja mindennek!
2018. okt. 13. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!