Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal az jó alap a programírá...

Pascal az jó alap a programíráshoz?

Figyelt kérdés

tudom hogy sokszor kérdezték de ott elfajultak a dolgok...

nos 14 éves vagyok most nyáron tanulom a Free Pascalt

a célom az egyetem(matek),de ha nemsikerül akkor még lehetne az info/programozás mert azt is szeretem!!!

csak annyi lenne hogy 14 évesen Free Pascal-lal jó e kezdeni és utánna ha átmegyek C-re akkor nehezebb e vagy könnyeb-e megtanuli a C-t vagy nemszámít??

hoghyan tervezzek ?

tanuljam meg a pascalt és mennyek át c-re?

ja a pascalban3/4-ét már megtanultam:)

bocs hogy kiírtam mégegyszer de itt ha lehet ne legyenek jobb a ....

csak konkrét válasz

ja meg bocs a he(j)lyesírásért:)Xd

2010. jún. 22. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Indításnak persze jó a pascal de hogy nem fogsz pascalból egyből csak úgy átugrani C-re az biztos. Kicsit más nyelvezet az azért. Szerintem nyithatnál delphivel így megkíméled magad a felesleges macerától és több mindent is lehet csinálni látványosabban.
2010. jún. 23. 02:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Eleve felejtsd el a pacalt meg a cét. C++, ha kemény vagy, Python, ha puha, Java, ha mazochista és C# ha mindezt Windowson szeretnéd. De semmiképpen nem érdemes egy eleve rossz (tanító nyelv, tehát eleve nem a valódi világ elvárásai szerint működik) nyelvvel indítani, a C meg annyira elborult gondolkodást igényel egy idő után, és annyira nincsenek meg benne a kényelmességi dolgok, hogy ráérsz akkor foglalkozni vele, amikor már muszáj lesz valamiért.

Tehát C++.

2010. jún. 23. 11:09
 3/9 anonim válasza:

11:19-el Nagyon nem értek egyet.

A C egy nagyon hasznos dolog, mert rengeteg mindent még ma is abban írnak, ami nem PC csak max c++ compilerrel futtatják . Arról már nem is beszélve, hogy pl a BME-n az első félév az C , és az átlag bukási arány az 50% . Igaz a pointer kezelés húzós.

Jó lenne tudni, hogy melyik egyetemre mész. Nálunk a BMEn a következő a menetrend : 1. félév C , 2. félév c++, 3. félév Java, 4. félév .Net.

C++-al kezdeni öngyilkosság, elveszi az ember életkedvét, hacsak valaki nem hiperkocka, és olyan tálentuma van.

A Java tényleg kicsit debil, az agyon erőltetett objektum orientáltsággal, de az átlagnál könnyebb vele munkát találni. De ez is olyan nehéz mint a C++.

( Most ahogy tanulom, időnként olyan érzésem van, mintha egy módosított C++ lenne. )

A python meg túl magas szintű nyelv, utána már lusta leszel megtanulni egy alacsony szintűt.

Azt szokták mondani, hogy az ideális kezdő nyelv, amit később használni is tudsz majd a C#. Munkát is lehet vele találni, meg meg is lehet benne tanulni programozni. Sok kedvessége van, és sok technológia van hozzá, pl akár Flash szerű játékokat meg animációkat is készíthetsz vele, ha telepíted a SilverLight technlógiát.

Ha minden áron pascal rendszert akarsz, akkor Deplhi-t tanulj. Én azt tanultam legelőször.

2010. jún. 23. 15:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem az egyetemet még nemtudom

ömm mondhatjuk hogy nyáron hiperkockaleszek

de akkor ez a menet jó?

Pascla-Delphi-C-C#

én szerintem, akkor ez jó is nem??

ezek a nyelvek ebben a sorrendben

a Java??-nemtudom hogy azt hova tegyem a sorban vagy inkább meg se tanulom????de ha kellenifog?

2010. jún. 23. 21:08
 5/9 anonim válasza:

Érdemes a C-szerű nyelvekre ráállni, mert a Pascalnak teljesen más a szintaktikája, így csak keverni fogod.

A BME-s menetrend szerintem nem rossz, C, C++, Java. Ha webes dolgokban gondolkodsz, akkor PHP, Java is.

Viszont mindenképpen C-vel kezdj, nem tudom hogy jött a C#, ami már egy magasabb szintű nyelv. A C szemléletformáló, és sokat segít ez később.

2010. jún. 29. 13:54
 6/9 anonim válasza:

Egyébként csak hogy Poppe tanár urat idézzem: Programozás =/= kódolás!

Ez is fontos, hiszen a programozás mivel kezdődik?: Gondolkodással. Kitalálod az algoritmust, a főbb változókat, a vezérlési szerkezeteket, stb... a kódolás a programozás elhanyagolható része, csak ezt sokan nem tudják / lesz*rják, és összehánynak valamit, amit programkódnak mernek hívni, pedig csak egy moslék.

Persze, akinek nem inge..:)

2010. jún. 29. 13:56
 7/9 anonim ***** válasza:
C szemléletformáló... jah, megtanulsz cifrán káromkodni, és megtanulsz gányolni. Én C++ után kezdtem C-vel foglalkozni, és hiányoztak ugyan a magasabb szintű fícsörök, de SZÉP kódot írtam C-ben is, amennyire lehetett. Ha C-vel kezdesz... ez nem így lesz, csak sok idő alatt fogod kialakítani a stílusod.
2010. jún. 29. 15:11
 8/9 A kérdező kommentje:
igen de ha megtanulom és átmegyek C-re az úgy jó nem???
2010. jún. 29. 22:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Én az ország legjobb infós középsulijába jártam és ott 2.-ban az osztály választhatott, hogy a C-t vagy a Pascalt tanulja, de megvolt a lehetőség arra, hogy 2.-ban váltsunk ha a kiválasztott nyelv nem tetszik. De csak akkor ha C-vel kezdünk, mert C-ről át lehet állni Pascalra, de fordítva már nagyon bonyolult. A Pascal jóval egyszerűbb a C-nél, viszont ha utóbbit megtanulod, akkor nem sok gondod lesz a programozással.
2010. szept. 4. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!