Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban hogyan lehet egyesíteni...

C#-ban hogyan lehet egyesíteni több listát?

Figyelt kérdés

Van egy metódus, aminek a visszatérési érteke egy List<string>.

Van egy osztályom, mely tartalmaz adattagokat (pl. public string nev {get;set;}) és egy listát (pl. List<pelda> lista...). Ezt a listát szeretném feltölteni adattagoknak megfelelően a függvény meghívásával.

Az egyetlen ötlet ami eszembe jutott, hogy több listát készítek. Például így: List<string> nevek = Fuggveny("nev"); List<string> kor = Fuggveny("kor"); stb. Ez a megoldás persze több sebből is vérzik és ezt szeretném elkerülni.

2018. szept. 8. 20:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
a legrosszabb esetben is ez az osztály így a single responsibilitynek ellentmond. De minden intenciója arra mutat hogy ebbe a listába akarja az objektumokat betölteni/létrehozni egy string listából. Ami totál badpractice azt hiszem ebbe egyetértünk hiszen a, vagy egy tárolónak használja amire azért illene egy másik osztályt írni , de legalább egy statikus listát használni , hogy példánytól függetlenül el lehessen írni mert így tele lesz null referenciás listákkal ami megint csak egy nem szép dolog bár c#-ba nem tudom ez mennyire probléma.
2018. szept. 9. 14:54
 22/26 A kérdező kommentje:

#17: Senki nem mondott olyat, hogy nagy fejlesztő vagyok. Azért nem írok vissza neked (legalábbis igyekeztem), mert az oldal célja az, hogy egymást segítsük, nem pedig a provokatív hozzászólásaid, melyekkel egyértelműen csak veszekedni szeretnél.

#16: Igazad van, a példában valóban elírtam a lista deklarálásának helyet. Elnézést érte!

#15: Köszönöm szépen, valami ilyesmire gondoltam, mivel nem teljesen láttam esélyt arra, hogy a függvényt átírjam úgy, hogy List<string> helyett objektumot adjon vissza. Most viszont mindenképpen megfogom próbálni.

2018. szept. 9. 15:13
 23/26 anonim ***** válasza:
#18 Hogyne, léteznek fa szerkezetek, csak nem mindegy, hogy ez is-e a célja vele az embernek. Ha nem, akkor egyszerűen bad practice.
2018. szept. 9. 15:32
 24/26 anonim ***** válasza:

Informatívabb lett volna, ha a Személy osztályban a listát például ismerősöknek nevezed, ekkor mindenki tudja, hogy mi a cél vele.

Konstruktorba: Kezdhetsz üres ismerős listával, ekkor az új személy ismerőseit mind kézzel kell hozzáadni. Tegyed lehetővé, hogy hozzáadjanak egyet, vagy ismerősök egy listáját. Hasonlóan, lehetővé kell tenni, hogy el lehessen venni egy ismerőst vagy egy listányi ismerőst.

A nevek kigyűjtéséhez is lehet külön lehet metódust csinálni, minden ismerőstől megkérdezzük, hogy hívják.

2018. szept. 9. 16:44
 25/26 anonim ***** válasza:
Van egy Lists.AddList metódust, ami pont hozzáadja egy lista összes elemét egy másik listához.
2018. szept. 9. 16:46
 26/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Igazság szerint nem pont ezt szeretném vele, csak nagyon hasonlót, de mivel nagyjából hasonló elven működik, ezért egyszerűbbnek láttam ezt a példát.

2018. szept. 9. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!