Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

-2éves okj

-valami 4-8hónapos képzés

(programozás)

2018. szept. 1. 23:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
4-8 hónapos bootcamp többet ér mivel "releváns szakmai tudást" szerzel. Az ilyen OKJ-val a színvonal a legnagyobb probléma , ostoba tanmenet , nem képzett oktató/előadó, plusz outdated tananyag. Ha választani kéne a bootcampet választanám (megjegyzem nem vagyok híve a bootcampről kikerülőknek).
2018. szept. 1. 23:58
 2/20 anonim ***** válasza:
20%

2 éves okj. Egyértelműen.

4-8 hónap alatt nem tanul meg senki programozni.

Olyan meg nem létezik, hogy outdated (elavult) tananyag. Legalábbis a programfejlesztés területén.

2018. szept. 2. 01:37
 3/20 anonim ***** válasza:
20%

Mindegyik lehet "jó", ha napi 15-20 órában foglalkozik végig az egész képzés alatt a programozással a diák. Különben semmit sem fog érni, nem fognak felvenni sehova ilyen kevés gyakorlattal és tudással rendelkező "programozókat". Még egy BSc képzést (mondjuk programtervező informatikus) elvégző programozót sem alkalmaz a legtöbb munkaadó amíg nincs 5-10 év munkatapasztalata, mert még a 3,5 év is kevés a tanuláshoz.

Ha tényleg programozással szeretnél majd foglalkozni akkor nagyon sokat kell magadtól, otthon tanulnod, akármelyik képzést is választod. Tulajdonképpen csak a legalapabb tudást adják át, amivel már el lehet kezdeni elmélyülni a szakmában.

2018. szept. 2. 01:46
 4/20 anonim ***** válasza:
melyik a 8 hónapos bootcamp? vmi komolyabb bootcamp érdekelne engem is Bp.en
2018. szept. 2. 01:52
 5/20 anonim ***** válasza:

már hogy ne létezne elavult/outdated technológia programozás/szoftverfejlesztés terén ?

vagy szerinted poénból vannak deprecated metódusok?

vagy bad practicek ?

vagy agile mindset?

vagy csak véletlenül nem pascalba fejlesztünk?

tudod te pontosan milyen az okj-s képzés valójában Magyarországon?

már-már egy egyetemre is nehéz egy releváns fejlesztőt előadónak beszervezni hát még egy OKJ-re....

le lehet pontozni , és senki sem mondta a bootcamp a császár viszont a leadott anyag értéke sokkal jobb(ez nem mentesít az otthon készüléstől).

Egyik helyen egy központi moduláris anyagot kapsz a másik helyen meg azt amire az ezt támogató cégeknek szüksége van......

2018. szept. 2. 11:08
 6/20 anonim ***** válasza:

"vagy csak véletlenül nem pascalba fejlesztünk?"

"A szoftverfejlesztésben meghatározó szerepet játszó hazai cégek szakvéleményét is kikérve a JavaScript, a Java és a C# nyelvek lettek kijelölve."

Idézet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

"54 213 05 szoftverfejlesztő szakképesítéshez készült szakképzési tantervből ( [link] )

Illetve egy szakgimnázium képzése

"* Ismertebb compiler-es nyelveket: C#, JAVA (compiler – fordító: megírt programot gépi kódúvá fordít)

* Ismertebb interpreter-es nyelveket: PHP, JS, VB (interpreter – értelmező: megírt programot utasításonként értelmez és végre is hajt)"

Forrás: [link]

2018. szept. 2. 11:50
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

az ugye megvan , hogy ez papíron szép és jó ? de a való életben nem így néz ki + 2 év alatt egy java alap tudást kapsz legjobb esetben is ami a kend a hajadra kategória.

míg bootcampen egy releváns Java EE / Spring tudást is magadra szednél aminek valami értelme is van nem 2 éves bohóckodás a suliba egy olyan papírért ahol ha valamit is néznek akkor diploma kell ha meg nem kell semmi úgyis a tudást nézik.

2018. szept. 2. 12:08
 8/20 anonim ***** válasza:
+ társcégnél el is tudsz helyezkedni
2018. szept. 2. 12:09
 9/20 anonim ***** válasza:

en jartam anno 2 eves OKJ re a baj az hogy a tanarok se tudnak annyit amennyivel el lehetne helyezkedni, valamennyi alapot azert kapsz

a bootcamp meg ahogy tudom kepes megadni, a kerdes mennyit tudsz felszivni a 4 ho alatt

az igazi a 2 eves okj utan bootcamp

tudom most jonnek hogy: EGYETEM! de ez nem volt a kerdesben...

2018. szept. 2. 15:04
 10/20 anonim ***** válasza:

"míg bootcampen egy releváns Java EE / Spring tudást "

...Aztán majd beleér a bilibe a kezed. A bootcampes tudást is a hajadra kenheted, mert hogy stabil alapok nélkül a nagy részét nem fogod érteni és csak majom módjára megismételni tanulod meg.

Az összes bootfos csak parasztvakítás. Lehet van az az elényésző százalék akiknek bejön és JÓ kóderek lesznek, de ha valódi programozó akarsz lenni, akkor irány az egyetem. Megkapod az alapokat és azzal az aktuális technológiákat már pár hónap alatt fel lehet szedni. DE NEM NULLA ALAPTUDÁSSAL EMBER!

2018. szept. 2. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!