Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri elkezdeni egy codecool...

Szfecó98 kérdése:

Megéri elkezdeni egy codecool tanfolyamot? Ott végzettek véleményét várom első sorban

Figyelt kérdés
Egyetemen tanulok programtervező szakon 1 éve megvannak a tárgyaim de úgy érzem semmi gyakorlatit nem tanulunk
2018. aug. 30. 11:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

8# A bootcampesek bekerülnek cégekhez és saját szemmel tapasztalom a munkavégzésüket.

Nem, nem jártam végig a bootcampeket, hogy este 10kor lefekvés előtt megtudjak válaszolni egy gyakori kérdést, de passzív tapasztalatokból és rengeteg beszélgetésből tudom mit tanulni, meg sajnos kodreviewban is látom. :)

2018. aug. 31. 12:29
 12/16 anonim ***** válasza:
#11 és ehhez képest milyenek a frissen BSC-zett Juniorok?
2018. aug. 31. 12:37
 13/16 anonim ***** válasza:
Bocs, nem juniorok, hanem a gyakornokok, akik mondjuk nem biztos hogy vézetek. Mikor én jártam, akkor is már nyári gyakorlat volt.
2018. aug. 31. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:

13# A gyakornokok teljesen más tészta. Általában egyetem 4. félévétől szoktak menni, de van olyan, aki már 2. vagy 3. félévtől el megy valahova. (persze ez ritkább)

Ott a képzés közepén megy el tapasztalatot szerezni. Olyan mintha az 5 hónapos bootcamp alatt el menne a 3. hónapban 10 napra egy céghez dolgozni az ottani diák :D

A gyakornokokat nem lehet bootcampesekhez viszonyítani.

Meg perszer itt nem arról van szó, hogy az egyetemisták nem lennének bénák az elején, csak hamarabb összeszedik magukat és könyebben átesnek a problémáikon mint a bootcampesek.

Próbáld meg elmagyarázni annak a bootcampesnek mi a mergesort, aki eddig csak Java collectionsból a comparator interfacet használta, mert az tanították neki. Az egyetemről jövő már rögtön tudja és lehet vele a problémáról társalogni nem kell átvenni újból az alapokat.

Meg itt továbbra sem a programozási tudásról van szó hogy ismer bizonyos sokat használt algoritmusokat meg adatstruktúrákat, hanem az a több éves matek/fizika kombó kicsit megemberte a logikáját és tapasztalatból, jobban tud gondolkodni. Még gyakornokként is.

2018. aug. 31. 14:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Az összehasonlítás így nem állja meg a helyét, mivel nem egyezik meg a két képzés tematikája. Szerintem nem is az ilyen codecampokkal van, hiszen a diákok nyugodtan nekiállhatnának matekot meg fizikát tanulni otthon, csak épp nem teszik. (Bár ezeket fősulin is simán kipuskázták sokan). Szóval az erős kifejezés hogy a codecampek szarok, a probléma max az, hogy azok mennek codecampre, akik vagy lusták megtanulni az elméletet, vagy nem is menne nekik. Az sem mindegy hogy ki tartja az órát, egy jó tanárral 250 óra alatt simán lehetne egy olyan gondolkodásmódot elültetni a diákban (legalábbis egy olyan diákban, akinek a képességei ezt lehetővé teszik), hogy tovább tudja képezni magát, legyen rá igénye. Fősikolát is végig lehet bukdácsolni, és codecampet is végig lehet nyomni rendesen. De a kérdés nem is ez volt, hanem hogy érdemes-e codecampre menni főiskola mellett. Nyilván nem. De egy frissen érettségizettnek simán ajánlanl egy codecampet, mert ott legalább rövidebb idő alatt és talán még olcsóbban is kiderülhet, hogy van-e hozzá affinitása, vagy sem. Utána még mindig elmehet főiskolára 19 évesen is.
2018. aug. 31. 16:30
 16/16 anonim ***** válasza:
@manspider - Hú, de köszönöm ezt a codingame.com-ot, csodálatos.
2018. szept. 3. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!