Informatikai iskolába milyen érettségi kell?
Nincs érettségim 24éves vagyok, de programozást tanulok online, de szerintem jobb lenne ha iskolában végeznék egy info szakot.
Érettségi elég ha matek és info van meg?
Ha már BSC képzésre (lásd itt: [link] az "Alapképzés" részt) készülsz (de még az OKJ 54 213 05-ös számú Szoftverfejlesztő szakképesítése - [link] - is érettségit vár el), akkor mint az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
#4-es hozzászólásában leírtam az érettségi kapcsán:
"4 tárgy kötelező:
* magyar nyelv és irodalom
* matematika
* történelem
* élő idegen nyelv vagy latin nyelv
+ 1-et kell választani (lásd a kormányrendelet 41. § 6. bekezdését) a "választható közismereti vizsgatárgyak" közül."
esetedben javasolt az emelt szintű informatika érettségi.
Eddig még csak olyan sikersz történetet hallottam, hogy valaki olyan jó programozó volt, hogy a középiskolát sem volt ideje befejezni, mert rögtön neki állt dolgozni...
Jerry Bergnek hívják.
Nem szupersztár programozó, azaz nem ismeri mindenki mint Robert C. Martint, de elég nagyra vitte a Microsoftban.
Fordítva még nem hallottam olyan történetet, hogy egy 24 éves érettségi és bármilyen formális képzés nélkül munkát találjon programozásban.
Az ilyen OKJkhoz és persze egyetemekhez érettségi kell, csak a bootcampek maradnak.
Hajrá, légy a kivétel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!