Mi a jó a kódolásban?
"valamit csinálok és az a valami működik és úgy ahogy én azt elképzeltem. Az önmegvalósításnak ez is egy eszköze."
Én is ilyesmire gondoltam, az alkotás öröme, a kreativitás kiélésének egy módja. Valami összeáll a fejünkben és egy idő után elkészül, működik, akár mások számára is hasznos módon.
Köszi, jókat írtatok, látszik, hogy sokan megtaláltátok a számításotokat ebben a szakmában.
Akkor gyenge matek tudással gondolom bele se kezdjen az ember a programozásba nem?
"gyenge matek tudással gondolom bele se kezdjen az ember"
Nem feltétlenül szükséges, de adott szint felett ajánlott. Minél komolyabb feladatokat oldasz meg, annál inkább. (Adatbázis tervezés komolyabb normalizációval, szűkös erőforrások hatékony kihasználása, CAD, szimuláció, banki-üzleti statisztikák, stb.)
Játékfejlesztéshez sem kell általánosságban komoly matek, engine fejlesztéshez inkább(de a kettő távolról sem ugyanaz, pláne ma, amikor bárki hozzáférhet a Unity\UE4 hez, kicsit sem pratikus saját engine t írni - hacsak nincs 5-6 ember akik ezzel tudnak foglalkozni a következő 3+ évben anélkül hogy bármi pénzt hoznának a kiadónak\maguknak). Amihez komoly matek kell azt általánosságban már megírták helyetted(más kérdés ha te akarod megvalósítani a következő technológiai ugrást, de az megint csak engine fejlesztés, a játéklogika közel sem olyan bonyolult(matematikailag)).
Én élvezetböl csinálom de nem tudom megmondani miért.
Ha szabaidöm van akkor kódolok.
Ha focimecset nézek és félidö van kódolok.
Én élvezek új dolgokat tanulni tehát a programozassal újakat tanulok.
Perpillanat a C++ gyakorlom és minden egyes percét élvezem éség hasznosi lesz késöbbiekben a munkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!