Milyen oldalt, vagy milyen könyvet ajánlanátok C tanuláshoz itthonra?
Nem, nem fog kelleni. Legalább is elég hülyén nézne ki, mert ezer éve nem használja senki. Ahol C kód van, az jellemzően legacy vacak, amit mihamarabb igyekszik minden cég refaktorálni.
Tanulj szépen C++ nyelvet. Objektumos, és értelme is sokkal több van, mert a mai napig a az egyik legelterjedtebb.
Emellett ha mégis szükség lenne C-re, akkor a C++ nem rossz alap hozzá. (a C++ compiler többé-kevésbé lefuttatja a C kódot is)
Én anno 7-8 éve ezekből tanultam meg a C++ -t.
Az első egy kis "tutorial" jellegű dolog. A másik kettő is "tutorial", de azok elég komolyan átveszik a teljes nyelv szint minden apróságát sok érdekes problémával és jó magyarázatokkal.
Könyveket nem tudok. De szerintem felesleges is. A könyv akkor jó, ha már tudsz valamit, és szeretnél benne nagyon-nagyon penge lenni. Dolgok elkezdéséhez a tutorial-ok nagyon jók.
Főleg ha jó tutorialokról van szó, a linkeltek pedig nagyon jók :)
Ha bárhol elakadsz, akkor meg google. a google meg stackoverflow oldalakat fog kidobni. a stackoverflow meg minden programozó legjobb barátja :D
technikailag gyakorikérdések szoftverkódhoz.
és a stackoverflow angolul van.
szóval kérlek ne kövesd el azt a hibát, hogy magyarul próbálsz megtanulni programozni, mert akkor nem nagyon lesz segítséged a neten :D
Egyetemen megfogod tanulni... ezen nem szoktak elhasalni.
Már pythonnal leraktad az érettségit, szóval az ott levők 50-60%nál jobban fogsz indulni.
C-ben programoznak operációs rendszereket és beágyazott rendszereket. Lehet szidni, hogy nem olyan jó, de a Javával versenyez az első helyért.
Bauer Péter jegyzete:
Továbbá:
Amugy van a BME-n C böl óra. DE HA A C++ megvan akkor érted már a C is.
Amugy az elejétöl kezdve elmagyarazzak a BME-n az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!