Akik rendesen megtanultak assembly-ben - pláne netalántán gépi kódban - programozni, azok igazából szupererőt szereztek a programozáshoz?
Mármint úgy értem, hogy az assembly-ben való programozásnál kell a legkevesebb építőelemből (utasításból) a legtöbb mindent, nagyon precízen, nagy emlékezőképességgel és összefüggés-memorizálással felépíteni a programot.
Annál csak több luxussal kínáló prog.nyelvek és fordítók vannak, szóval onnantól már igazából minden nehézség feloldódott annak, aki assembly-ben megtanult programozni.
Természetesen nem pár szót statikusan kiírogató próbaprogramokra gondoltam, hanem pl. egy képeffektezőre, audiovizuális demóra, tömörítőre, útkereső algoritmusra, stb-stb.
Az már egy idióta C#-ot, Java-t, C/C++-t körberöhöghet, hisz olyan alapok nélkül is képes volt egy komplett rendszert megvalósítani (s nem csak megtervezni), amik nélkül egy C-s el se tudná képzelni a dolgot, s szinte egy sort se tudna lekódolni. Nemde?
Én az assembly-ben zsonglőrködő vén rókákat - esetleg durván zseni fiatalokat - mindig csodáltam, őket tekintem igazán valakinek (nem az neten zseniként reklámozott "kóddal álmodó" Java-kóder tizenéveseket); De én magam - régebbi terveimmel szemben - egy hétvége erejéig se mertem elkezdeni tanulni a dolgot, gondoltam, hogy ha én nem születtem bele ilyesmibe, csak arra van esélyem, hogy kidobjak 2 szabadnapot az életemből.
Más hogy látja? Van olyan, akinek van assembly-ben virtuózan kódoló tehetséges ismerőse?
#9, #10-nek.
Nem fogok neked bizonygatni. Sajnálom a kérdezőt. Én két évet tanultam fakultatíve, a mai napig szeretek szórakozni vele csak úgy hobbiból.
"Sajnálom a kérdezőt."
=(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!