Amatőr C# kérdés?
Kezdő C# tanuló vagyok,alábbi problémám akadt.
Van egy form (rendezvény nyilvántartó program). Új rendezvény felvitelénél beírtam ugye az alábbi kódot:
if (textBox1.Text != "" && textBox2.Text != "")
{
switch ((RendezvenyTipus)comboBox1.SelectedIndex)
{
case RendezvenyTipus.Beltéri_Techshow:
rendezveny = new Techshow((RendezvenyTipus)comboBox1.SelectedIndex, textBox1.Text, (int)numericUpDown1.Value, textBox2.Text, dateTimePicker1.Value, dateTimePicker2.Value, textBox3.Text, (int)numericUpDown2.Value, checkBox2.Checked,comboBox2.SelectedIndex );
break;
Problémám a végével van. a combobox2-nél egy List<string> lista van. Azt milyen típusba kellene castonolnom hogy ne pirossozza mindig alá?
Előre is köszi
Egyetértve a #2-es hozzászólóval némi javaslat:
* Használj kódod megosztásához kódmegosztó oldalt - áttekinthetőbb - példa:
* Az még - privát projektnél - hagyján hogy magyar változóneveket használsz (nemzetközi, több fejlesztős projektnél már erősen ellenjavallt az is, ott már ajánlott az angol változónév), de az ékezeteket mindenképpen kerüld a változók nevében (tudom, a nyelv engedi, de érdemes róla leszokni, a későbbiekben gondot okozhat).
* textBox1, comboBox1, dateTimePicker1,... helyett használj magyar jelölést ( [link] ) - például: dtpKezdet, dtpVeg, cbRendezvenyTipus - sokkal jobban érthetőbb a funkciója
"a combobox2-nél egy List<string> lista van. Azt milyen típusba kellene castonolnom"
Tipp: Ne cast-old. Ha több eleme van, akkor először döntsd el, hogy szükség van-e többszörös kijelölésre, és ha igen, akkor azt, hogy abból mi kell neked. Ha csak egy eleme van, akkor azt az egy elemet add tovább. Az nem cast, hanem hivatkozol a lista első elemére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!