C#-ban hogyan kell megírni szintaktikailag, hogy a számokat összeadja a program? 800 és 1000 között akarom összeadni a páros a számokat, de nem tudom az összeadást hogyan kell megírni.
sum= sum + i
ezzel próbáltam, de szintaktikai hibát ír
A küldött programod pont arra nem alkalmas, hogy a hibát megtaláljam, mivelhogy éppen a sum változó meg az összeadási kísérlet hiányzik belőle. Ha ezeket belerakom, akkor viszont minden klappol. Mindenesetre közlöm a két verziót, majdcsak megtalálod, mi nem stimmelt. A privát progi a kérdéstől eltérően 500 és 600 között vizsgál, most már maradjunk is ennél. A szükségtelen névtereket a rövidség érdekében kiszedtem.
A te változatod:
using System;
namespace ConsoleApp2{
internal static class Program{
internal static void Main(string[] args){
int sum = 0;
for (int i = 500; i <= 600; i++){
if (i % 2 == 0){
Console.WriteLine(i);
sum = sum + i;
}
}
Console.WriteLine(sum);
Console.ReadKey();
}
}
}
Az enyém:
using System;
namespace Osszeadas{
class Program{
static void Main(string[] args){
int sum = 0;
for (int i = 500; i <= 600; i += 2){
Console.WriteLine(i);
sum += i;
}
Console.Write("Az 500 és 600 közötti páros számok összege: {0}.", sum);
Console.ReadKey();
}
}
}
köszönöm :)
Valóban, figyelmetlen voltam a kijelölésnél..
Nagyfiús megoldás:
var sum = Enumerable.Range(800, 1000).Sum();
Sok minden lehetséges, de az speciel elég valószínűtlen, hogy ilyesmit szintaktikai hibának tekintsen a fordító. Nálam (Mono) például egyértelműen kiírja, hogy „sum” nevű dolgot nem talál az adott helyen:
error CS0103: The name `sum' does not exist in the current context
Hoppá... még #6-ra reagáltam.
@#7-8: Köszi. Hát igen, én nem ismerem a C#-ot, leragadtam az elemista általánosabb megoldásoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!