Mennyire lehet titkosítani egy weboldal script-jét?
Azt tudom, hogy ha külön .js fájlban van a script, akkor a forráskódban közvetlenül nem lehet látni, viszont az egyik ismerősöm pár hete mondta, hogy aki akarja, az úgyis látni fogja, mert arra is van lehetőség, hogy a külső js fájlba belenézhessünk.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen megoldás arra, hogy teljesen titkosítva legyen, tehát senki ne láthassa?
Szerintem egyébként lehetséges a bankokból, és különböző különösen fontos weboldalak esetében nyilván nem előnyös, ha elénk tárják a scriptet. :D
Eddig csak olyan megoldásokat találtam, hogy deaktiváljam a content menüt, deaktiváljam az F12-t, de ez nekem inkább olyan megoldásnak tűnik, hogy nem megoldjuk, csak eltakarjuk a problémát. :D
Köszi szépen a válaszokat!
Ha titkosítod, hogyan olvassa a böngésző???
Egyszerű a megoldás: nem raksz bele olyan dolgot, aminek nem ott a helye.
Nincs ilyen, obszfukálni lehet max.
Banki rendszereknél az érdemi műveletek szerver oldalon történnek, abba nem lát bele senki kívülről.
Na, pont ezért kérdeztem. Mindig tanul az ember. :)
Köszi a segítséget!
Nem lehet.
Én úgy gondolom, a kliens oldali scriptelés inkább az oldalt tesszük dinamikusabbá, érzékeny adatokat semmiképp ne kezelj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!