Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Változók elérése JAVA-ban?

Változók elérése JAVA-ban?

Figyelt kérdés

A szintaktikai felépítésükre vagyok kíváncsi. Például hogyan kell elérni egy változót, amit egy try-ban deklaráltam, de ugyanabban a főosztályban szeretném használni (a try-on kívül).

Pontosabban arra vagyok kíváncsi, hogy egy excelből jexcelapival a try-ban deklarálok egy tömböt és lementem az adatokat. Később ezt a JFrame osztályban szeretném felhasználni, pontosan azt, hogy a JList -ben írja ki.

Előre is köszönöm!

#Java #NetBeans #JFrame #jlist #variables #jexcelapi
2018. júl. 1. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:

ami try-on belülsz deklarálsz, az azon kívül nem fog létezni.

A JListhez kell egy feldolgozó interfészt írni azt hiszem

2018. júl. 1. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:
42%
Definiálsz egy osztályszintű változót és abba teszed át az értékeket.
2018. júl. 1. 22:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Mármint a try előtt létrehozom, a try-ban átmásolom az adatokat és az a try után is elérhető lesz?
2018. júl. 2. 08:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Inkább olvass utána a láthatóság/élettartam témakörnek.
2018. júl. 2. 08:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Úgy lesz!

De hogy leírtam, az alapján működött. Máshogy kellene megoldanom?

Arra vagyok még kíváncsi, hogy egy Jframe osztályban hogyan tudom elérni egy másik osztály változóját?

Létrehoztam egy interfészt, ahol hozzá tudom adni a JListhez, de a változót nem találja, mivel nem abban az osztályban van.

2018. júl. 2. 09:21
 6/6 anonim ***** válasza:
"Inkább olvass utána a láthatóság/élettartam témakörnek."
2018. júl. 2. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!