Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kicsit felek, hogy elbukok a...

Kicsit felek, hogy elbukok a progtol?

Figyelt kérdés

hali sziasztok ez szerintetek normalis?

Szetpembertol kezdem a sulit(egyetem) Pte.

378pontom lett.

emelteztem infobol igy egy minimalisan van ralatasom a programozasra, de elegge felek attol, hogy nem fog menni olyan szinten hogy megtudjak belole elni, nektek nem volt ilyen ketely amikor elkezdtetek a sulit?

2018. júl. 1. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Melyik egyetem?

Amúgy nyugi, nem a programozásba fogsz belebukni, hanem a matekba. A programozásból eléggé alapozó szintet nyomnak PTI-n. Nem csak hasból beszélek, most diplomáztam jelesre PTI szakon.

Analízis, diszkrét matek, linalg. Ezek lesznek nehezek. Ehhez képest a programozás túró.

Ja, és önmagában azzal a tudással, amit az egyetemen kapsz, nem fogsz tudni megélni, ahhoz képezned kell magad és gyakorolni.

2018. júl. 1. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Pte Mik(pécsi) most így a középsulis matekkal nem volt egyáltalán problémám.

Kíváncsian várom az egyetemi matekot

2018. júl. 1. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Méretes lesz a külnbség, erről biztosítalak. De egyébként szerintem nem is arról van szó, hogy az egyetemi matek annyira nehezebb, inkább arról, hogy annyira máshogy tanítják. A középiskolában olyan kis hétköznapiasan, mindenkimegértse módon tanuljátok a matematikát, az egyetemen viszont már sokkal tudományosabb hangnemben beszélnek veletek. Én úgy láttam a legtöbbeknek ez okozott nehézséget, a formális megfogalmazása az anyagnak, a bizonyítások puszta létezése, az egész nyelvezete az anyagnak.
2018. júl. 1. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Köszi az infót.
2018. júl. 1. 21:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, egyetemen főleg az a nehéz, hogy matematikai "voodoo" nyelven, jelölésekkel, képletekkel írnak le mindent, nem pedig tárgyilagos emberi nyelven.

De szerencsére vannak már olyan anyagok neten (pl Mateking), ahol lépésről lépésre elmagyarázzák, mi mit jelent és hogy kell vele dolgozni. Azt a pár ezret simán megéri, mert legalább meg fogod érteni. Ha pedig érted, akkor onnantól már nem nehéz a matek.

2018. júl. 2. 08:25
 6/7 anonim ***** válasza:

"Pte Mik(pécsi) most így a középsulis matekkal nem volt egyáltalán problémám.

Kíváncsian várom az egyetemi matekot"

Gyorsan le fog torni a lelkesedes :D

2018. júl. 2. 09:04
 7/7 A kérdező kommentje:
:D
2018. júl. 2. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!