Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék rendeszgazda lenni,...

Szeretnék rendeszgazda lenni, ehez mi kell?

Figyelt kérdés
Milyen vezetseg, milyen okjés szak, és úgy összességében mi kell?
2018. júl. 1. 13:58
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Képzettség se kell, max egy cisco kezelő papír, és ennyi
2018. júl. 1. 14:02
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Helyesírás.
2018. júl. 1. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
37%

Erre ott van a

54 481 06 azonosító számú "Informatikai rendszerüzemeltető"

* [link]

megnevezésű érettségit igénylő szakképesítés, amivel már betölthető a 3143-as FEOR számú "Számítógéphálózat- és rendszertechnikus"

[link]

foglalkozás.

Ehhez még érdemes elvégezni pár cégspecifikus - Cisco, Microsoft, Redhat, Vmware,... - továbbképzést, függően attól, hogy a munkahely mit vár el (például egy vállalati rendszergazdának jól jön egy Microsoftos képzés, egy távközlésinek egy Cisco vagy egy Mikrotik, egy hoszting területén dolgozónak a Vmware, stb...).

2018. júl. 1. 15:20
 4/10 anonim ***** válasza:
18%

mi kell?

Annál több ész, mint ami van.

2018. júl. 1. 15:28
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
Kezdésnek a 8 általános.
2018. júl. 1. 16:52
 6/10 anonim ***** válasza:
6%

Szeretnék én rendszergazda lenni,

jó ruhában libasültet enni..

2018. júl. 2. 05:59
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Mig a gépeket boot-olgatnám,

Új ruhámat mutogatnám...

:D

2018. júl. 2. 22:24
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Mi kell hozzá? Érettségi, angol nyelvtudás, hogy el tudd olvasni a rengeteg tutorialt, szakmai fórumot, legyen a hobbid a számítástechnika és legyen meg a tehetséged hozzá, illetve a folyamatosan fejlődni akarásod. Érezd azt, hogy mindig többet és többet akarsz tudni.

Mellé nemárt, ha beleásod egy kicsit magad a programozás rejtelmeibe is, mert a rendszergazdák nagyon sok feladatot automatizálnak mindenféle scriptekkel.

Windows vagy Linux érdekel jobban?

2018. júl. 3. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

Ja én arra válaszoltam, hogy hogyan legyél JÓ rendszergazda. Ha van magas beosztású ismerősöd egy cégnél, akkor persze tehetségtelen rendszergazda is lehetsz. Előbb utóbb úgyis rádragad valami tudás.

#9-es voltam.

2018. júl. 3. 12:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem végzettség kell, bár persze nem árthat valamilyen IT-s képzés, de ha nincs, nem katasztrófa. Érdekeljen, szeresd csinálni, és találj olyan kis felelősséggel járó junior állást, ahol lehet sok dolgot tanulni. Ne multihoz menj, ott nem lehet, mert a junior egy gyapotszedő náluk, papírból dolgozik, semmit nem tud fejlődni, max. „jól” keres. A többi majd jön magától, ha megmarad a lelkesedés :-).

Óvakodj a rendszergazdának nevezett IT-s mindenes állástól, hogy majd toner-t cserélsz, Office-t telepítesz, wifi router-t állítasz be, mobiltelefonokat supportálsz PC-ket szerelsz és a főnök kisfiának az XBox-át pátyolgatod munkaidőn kívül, már amennyiben ugyanaz a fogalmad a „rendszergazda” szakmáról, mint nekem.

2018. aug. 3. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!