Teljesen laikusként kérdezem, hogy a dokumentáció milyen
szintű angolt képvisel?
Figyelt kérdés
Elsősorban azokhoz szól a kérdésem aki folyamatosan angol szakirodalmat olvas, és érti is.
Tehát én tök laikusként, kérdezem, hogy egy programozói könyvet milyen szintű angol tudással lehet értelmezni?
És itt leginkább arra irányul a kérdésem, hogy milyen nyelvtani szerkezetek használnak?
Bonyolultabb összetettebb nyelvtani szerkezeteket használnak az e-fajta irodalomban?
2018. jún. 30. 09:36
1/8 anonim válasza:
Nyilván nem használnak.
2018. jún. 30. 10:23
2/8 anonim válasza:
Olvass bele néhány doksiba. A legegyszerűbb és legérthetőbb módon szokás. Én németet tanultam és eléggé távol vagyok attól, hogy angolul megszólaljak. De a doksik 95%-át értem. És akik olvassák az én megjegyzéseimet, se panaszkodnak, sőt örülnek neki, hogy legalább vmi egyértelmüsít. Programozás alapból is olyan szakzsargont használ, amit nem is lehet lefordítani, csak abban a kontextusban van értelme.
2018. jún. 30. 10:37
3/8 A kérdező kommentje:
jooo az amugy nem gond ha az elejen sokszor szotarazok?
Gondolom mindenki igy kezdi
2018. jún. 30. 10:39
4/8 anonim válasza:
Magát a nyelvi szintet nem lehet meghatározni, mert csak az olvasási készséget használod. Ahogy az előttem válaszoló is írta, érti az angol szakirodalmat, de megszólalni nem tud (nyilván azért mert sokat olvas, de keveset beszél - így a beszédkészség nem fejlődik). Tehát felesleges ezt így beskatulyázni.
És szerintem szótárazni is felesleges. Ha valamit nem értesz, akkor kikeresed szótárból stb. Ha megint belefutsz és nem emlékszel rá, akkor megint kikeresed. Előbb utóbb meg fog ragadni. De az, hogy kiírod és szabadidődben azzal untatod magadat felesleges.
2018. jún. 30. 11:05
5/8 A kérdező kommentje:
jaja ugy ertve a szotarazast google translattel
2018. jún. 30. 11:46
6/8 anonim válasza:
Nézz rá a példa kódra, olvass bele, ide-oda, nézd meg mi a bemenet, kimenet, céltudatosan keresd, amire kíváncsi vagy. Legtöbbször már a példa is segít annyit, hogy el se kell olvasnod a leírást. Nyilván, ha nem, és zavaros az egész, akkor amiről úgy érzed, hogy a lényeget taglalja, azt szótárazhatod. Senki se fog csúnyán nézni miatta. Ez inkább mankóként szolgál.
2018. jún. 30. 12:04
7/8 anonim válasza:
Előzők jól leírták, általában elég egyszerűen szoktak fogalmazni, főleg ha valóban doksiról van szó, de a tankönyvek sem bonyolultak, ha a nyelvet nézzük. Olyan is van, hogy ha kb. érted, akkor már nem kell fennakadni rajta, pl. ha valami ilyet látsz (amúgy én még nem, csak fejből): "having seen the example above..", akkor a konkrét nyelvtani szabály nélkül is sejthető a lényeg. Egy napilapot jóval nehezebb elolvasni, az ilyen doksikat általában "nemzetközire" írják, nincs benne irodalmi angol, az a célja, hogy minél többen megértsék. Kis rutin persze kell, de gyorsan bele lehet szokni.
2018. jún. 30. 15:15
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazából azért kérdezem mert jövőre felvételizek, és eléggé ramaty az angolom, és info szakra megyek, és ugye az angol eléggé kell
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!