Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ti szoktátok kommentelni a...

Ti szoktátok kommentelni a kódotokat? Miért igen és miért nem?

Figyelt kérdés
2018. jún. 27. 22:18
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
Igen. Magamnak, azért, mert hasznos. Ha nagyon muszáj, picit érthetőbben is meg tudom csinálni (már másnak érthetően, mert én kompatibilis vagyok magammal), de továbbra is pár megjegyzésben, tényleges dokumentációban pocsék vagyok, azt sosem csináltam és nem is fogom a jövőben sem. Avagy miért szeretem az egyszemélyes munkákat, amiket nem kell dokumentálni, mert más nem fog hozzányúlni.
2018. jún. 27. 22:34
 2/30 anonim ***** válasza:
Igen, szoktam, magamnak írt kódban is. Azért, mert amikor írom, akkor értem, talán másnap is, de egy év múlva már fogalmam nem lesz róla, és kedvem sem lesz átbogarászni az egész kódot, hogy mit miért csinál, hol kell belenyúlni, stb.
2018. jún. 28. 06:07
 3/30 anonim ***** válasza:

igen szoktam

van amikor folyamatábra szerű commentet is benne hagyok

pl ilyet:

- TODO: küldött adatok ellenőrzése

- HA VALID

- TODO: Session állítás

- TODO: Átirányítás

- HA NEM VALID

- TODO: Sikertelen üzenet megjelenítése

meg elég sokat commentelek, de általában a kódot olvasom és ha nem értem meg abból egyből, akkor olvasom el a commentet

2018. jún. 28. 07:01
 4/30 anonim ***** válasza:

#3-as vagyok:

a - elől a gyk kivettem a szóközöket, beszoktam tagolni

2018. jún. 28. 07:02
 5/30 anonim ***** válasza:
0%

Egy jól megírt kódnak értelmetlen kommentet adni, mert első ránézésre megérteti, hogy mit akar csinálni.

Amúgy persze, néha kell magadnak és bizonyos esetekben a cégtől is elvárás lehet.

2018. jún. 28. 08:56
 6/30 anonim ***** válasza:
58%

"Egy jól megírt kódnak értelmetlen kommentet adni, mert első ránézésre megérteti, hogy mit akar csinálni."

LOL

2018. jún. 28. 09:08
 7/30 anonim ***** válasza:
25%
6# Clean Code - Robert C. Martin. Előbb olvasd el ezt a könyvet és utána kezdj el lolozni ... Látom te nem tudsz programozni.
2018. jún. 28. 09:42
 8/30 anonim ***** válasza:
26%

53% Tudod mit .. én vagyok a hülye, hogy reagáltam a kommentekre. Úgy sem fogsz könyvet olvasni, főleg nem angolul.

Amúgy is csak trollkodsz kb minden kédéshez beraksz egy ilyen kommentet hogy elkezdj egy vitát. Nem igazán értem mi élvezetes ebben :)

2018. jún. 28. 09:45
 9/30 anonim ***** válasza:
73%

Aki nem kommenteli a kódját semmilyen szinten, az inkább ne is programozzon!

Csapatos projektnél elengedhetetlen a kommentelés, legalább a fejlécek szintjén, hogy tudja a másik, hogy mit csinál pl egy metódus.

De ha magadnak fejlesztesz, akkor is kell kommentelni, mert ha fél év múlva hozzá kell nyúlni a kódhoz, garantáltan fogalmad sem lesz róla, hogy mit is csinál a kód, ha nincs benne kommentezés.

2018. jún. 28. 12:59
 10/30 A kérdező kommentje:

"Egy jól megírt kódnak értelmetlen kommentet adni, mert első ránézésre megérteti, hogy mit akar csinálni."

Igen, nagyjából én is ezt a filozófiát követem. A kódnak szinte mondat szerűen olvashatónak kell lenni. A komment és a dokumentáció így csak redundáns adat, amit ráadásul külön karban kell tartani.

Viszont lehet úgy is nézni a dolgot, hogy az olvashatóság is csak egy szempont és néha el kell követni olyan feketemágiákat, ahol más szempont a fontosabb (pl sz*rrá optimalizált kódok) és oda szoktam kommentet rakni.

2018. jún. 28. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!