Ti szoktátok kommentelni a kódotokat? Miért igen és miért nem?
igen szoktam
van amikor folyamatábra szerű commentet is benne hagyok
pl ilyet:
- TODO: küldött adatok ellenőrzése
- HA VALID
- TODO: Session állítás
- TODO: Átirányítás
- HA NEM VALID
- TODO: Sikertelen üzenet megjelenítése
meg elég sokat commentelek, de általában a kódot olvasom és ha nem értem meg abból egyből, akkor olvasom el a commentet
#3-as vagyok:
a - elől a gyk kivettem a szóközöket, beszoktam tagolni
Egy jól megírt kódnak értelmetlen kommentet adni, mert első ránézésre megérteti, hogy mit akar csinálni.
Amúgy persze, néha kell magadnak és bizonyos esetekben a cégtől is elvárás lehet.
"Egy jól megírt kódnak értelmetlen kommentet adni, mert első ránézésre megérteti, hogy mit akar csinálni."
LOL
53% Tudod mit .. én vagyok a hülye, hogy reagáltam a kommentekre. Úgy sem fogsz könyvet olvasni, főleg nem angolul.
Amúgy is csak trollkodsz kb minden kédéshez beraksz egy ilyen kommentet hogy elkezdj egy vitát. Nem igazán értem mi élvezetes ebben :)
Aki nem kommenteli a kódját semmilyen szinten, az inkább ne is programozzon!
Csapatos projektnél elengedhetetlen a kommentelés, legalább a fejlécek szintjén, hogy tudja a másik, hogy mit csinál pl egy metódus.
De ha magadnak fejlesztesz, akkor is kell kommentelni, mert ha fél év múlva hozzá kell nyúlni a kódhoz, garantáltan fogalmad sem lesz róla, hogy mit is csinál a kód, ha nincs benne kommentezés.
"Egy jól megírt kódnak értelmetlen kommentet adni, mert első ránézésre megérteti, hogy mit akar csinálni."
Igen, nagyjából én is ezt a filozófiát követem. A kódnak szinte mondat szerűen olvashatónak kell lenni. A komment és a dokumentáció így csak redundáns adat, amit ráadásul külön karban kell tartani.
Viszont lehet úgy is nézni a dolgot, hogy az olvashatóság is csak egy szempont és néha el kell követni olyan feketemágiákat, ahol más szempont a fontosabb (pl sz*rrá optimalizált kódok) és oda szoktam kommentet rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!