Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek el programozást...

Hogyan kezdjek el programozást tanulni? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Leginkább ezek a kis önvégrehajtó folyamatok érdekelnének amiket régen írtak DOS ban, ill. ha jól emlékszem újabban vbs formátumban láttam hasonlókat. (Ez mi? Visual basic script?) Használható programokat szeretnék készíteni, illetve olyanokat amiket később bonyolultabb programokhoz modulokként használhatnék. Érdekelne olyan program is ami grafikus felülettel támogatja a már meglévő modulokat hogy könnyebb legyen „összerakni".

Előre is köszi

2010. jún. 16. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sok programnyelv van, és mindegyikhez találni az interneten leírást, ha a Google-ba beírod. (pl Pascal, Basic, C, C++, C#...). Ha komolyabban akarsz foglalkozni a programozással, én a C, C++ -t ajánlom, az alkalmazások jelentős részét abban fejlesztik. VBS (Visual Basic Script)-el személyes véleményem szerint nem fogsz sokra menni.

Ha a C++ -ban már megy a konzolos alkalmazások készítése, áttérhetsz vele a grafikus felületekre, a Windows vagy Linux programozás megtanulásával.

2010. jún. 16. 16:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Előttem szólóra hallgass:)

Én eddig C-t, C++ -t tanultam... érdekes nyelv, rengeteg helyen használják, még esetleg Java-t ajánlhatom:)

Ha pedig a menetre lennél kiváncsi, akkor :

1. döntsd el milyen nyelvet szeretnél (egyszerre csak egyet különben durva kavar lesz:D, meg hidd el elég annyi)

2. szerezz be hozzá könyvet!!! (netes magyarázatok, csak bele-bele nézések a témába. (javaslom torrentezz valamit:D)

3. töltse le egy programfejlesztő eszközt. (javaslataim jobbtól a rosszabbig sorrendben C,C++ esetére-> codeblocks, netbeans, devc++ (ezeket használtam én is))

4. kezdj el egyszerű kódokat kiprobálni, majd azokat az utasitásokat amiket éppen tanulsz (memorizálásban és megértésben is sokat segít, mellesleg egyből jegyzed a szintaktikát is:D)

5. találj ki egyszerűbb feladatokat és programozd le őket.

2010. jún. 16. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha mindenképpen IDE kell, akkor inkább a Visual Studio (Express, az ingyenes)-t javaslom, sokkal de sokkal JOBB egyszerűen, mint a konkurrencia. Esetleg QtCreator, az még elég kezdetleges, de már így is veri a többségét a mezőnynek. De a legjobb, ha csak egy szövegszerkesztővel dolgozol az elején, és csak a későbbi, általad is említett modulösszepakolásokkor veszed elő ezeket.
2010. jún. 16. 22:38
 4/6 anonim válasza:

En is a Visual Studiot ajanlom mert:

- jo kezelofeluletet nyujt a programozashoz

- a C#-t konnyu megtanulni

- mar kis tanulassal egesz jo kis programokat lehet irni benne

- lehet talalni hozza jo konyveket

2010. jún. 18. 11:02
 5/6 anonim válasza:
En akkor tanultam a legtobbet, mikor kituztem egy celt es megvalositottam.
2010. jún. 18. 11:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2010. jún. 19. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!