A kapcsoszárójeleket új sorba írjátok munkahelyen vagy ugyan abba?
Figyelt kérdés
if (a == 1) {
}
vagy
if (a == 1)
{
}
#stílus #coding style
2018. jún. 8. 17:27
1/8 anonim válasza:
if (a == 1) {
}
Szerintem ezt használják többen és én is ezt preferálom.
Csak elvétve látom a másodikat.
2/8 anonim válasza:
Java-ban ugyanabba, C#-ban új sorba.
3/8 A kérdező kommentje:
Érdekes. Régen én ugyan abba írtam, majd C# és Visual Studio miatt átszoktam az újba, most Javaban is újba írom. Egy kivétel, a JavaScript, abban ugyan abba valami miatt. :D
A cégnél, ahol vagyok, viszont a legtöbben ugyan abba teszik.
2018. jún. 8. 17:51
4/8 anonim válasza:
Attól függ milyen nyelven kódolok.
5/8 anonim válasza:
Nyelv, és konvenciófüggő. Én jobb szeretem új sorba rakni, könnyebb a szememnek beazonosítani a blokkokat ha a zárójeleg azonos oszlopban vannak.
6/8 anonim válasza:
Coding guideline függő, az pedig projectfüggő.
7/8 anonim válasza:
én a visual studiot szabtam az én igényeimhez és nem idomultam hozzá...
én régen új sorba raktam, de a munkahelyen a kódolási konvenciók miatt átszoktam arra, hogy a sor végén van
azóta megszoktam és csak a classoknál, névtereknél használom új sorban
8/8 anonim válasza:
Metodusblokk uj sor, if nem, try catch igen. Minden mas pl. Switch ugyanabba a sorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!