Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » JAVA-sok, segitenetek? Tobbi...

JAVA-sok, segitenetek? Tobbi lent.

Figyelt kérdés

Feltoltottem ket 20 elemu tombot random szamokkal. Kovetkezo sorba, ennek a 2 tombnek az elemeit kiszedtem 1 darab tombbe. A feladatom harmadik resze lenne az, hogy az elejen a 2 tombomnek kiirni az uniojat.

Az eddig kesz programom:

[link]

Ugy gondoltam, hogy egy vectorba teszem bele, de ami a parameter atadasban kene nekem az unioMetodus metodusoba, arra sajnos nem jovok ra.

Valoszinuleg az sem jo, amit mar odairtam kezdesnek. Szeretnem, ha segitenetek. Milyen ciklusokat ajanlanatok ehhez, hasznalnatok egyaltalan ilyen parameteratadast?

Koszonom elore is,

B.

2018. jún. 4. 23:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Most, hogy ujraneztem, rajottem, hogy nem is tettem bele mind a 40 elemet 1 darab tombbe..
2018. jún. 4. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

ne vector-t használj, hanem arraylistet.

[link]

legegyszerűbb algoritmus:

csinálsz egy új arraylistet

egyesével végigmész a 2 tömb elemein, ha nincs benne az új listben, akkor beleteszed.

Ha igazán jól és effektíven akarod, akkor egy HashSet-be beleteszed mindkét tömböt.

Set-ben nem lehet kétszer ugyanaz az elem, így a két tömb unióját kapod, és ez 3 sor megírni.

2018. jún. 4. 23:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Az HashSet kollekcioosztaly tetszik, viszont nem tudom, hogy hogyan kene bevinnem a javaba..

Toroltem a parameteratadasomat es az UNIO: kiiratasom utan ennyit vittem be csak..

Set<Integer> unio = new HashSet<Integer>() ;

Kiveteles modon kerni szeretnek valamit.. Megmutatod majd azt az 1-2 sort meg amit bekene vinnem? Tanulmanyozni is fogom, nem csak bemasolnam.. Erdekem nekem is elegge.

Koszonom

2018. jún. 5. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:

pubic Set<Integer> getUnion(int[] arr1, int[] arr2) {

Set<Integer> union = new HashSet<>();

union.addAll(arr1); //berekaja a setbe az összes elemet, ami még nincs benne

union.addAll(arr2); //itt ugyanaz

return union;

}

2018. jún. 5. 09:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Meg ugykodom vele, mert nem tetszik neki valami.

2018. jún. 5. 10:47
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]

A 63. es 64. sorban nem tetszik neki valami. Azok sem jók amiket felajánl megoldásként..

Ötlet?

2018. jún. 5. 11:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Gyanítom HashSet-hez nem tudsz tömböt hozzáadni (főleg úgy, hogy a tipusok sem stimmelnek), de a hibaüzenetek és a doksi a barátod (pl erősen gyanítom, hogy a fordító nem azt mondja, hogy "I don't like something here").
2018. jún. 5. 11:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Jo eszrevetel, tenyleg nem azt irta ki. 😂

Probalgatom, egyszer csak rajovok.

2018. jún. 5. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!