JAVA-sok, segitenetek? Tobbi lent.
Feltoltottem ket 20 elemu tombot random szamokkal. Kovetkezo sorba, ennek a 2 tombnek az elemeit kiszedtem 1 darab tombbe. A feladatom harmadik resze lenne az, hogy az elejen a 2 tombomnek kiirni az uniojat.
Az eddig kesz programom:
Ugy gondoltam, hogy egy vectorba teszem bele, de ami a parameter atadasban kene nekem az unioMetodus metodusoba, arra sajnos nem jovok ra.
Valoszinuleg az sem jo, amit mar odairtam kezdesnek. Szeretnem, ha segitenetek. Milyen ciklusokat ajanlanatok ehhez, hasznalnatok egyaltalan ilyen parameteratadast?
Koszonom elore is,
B.
ne vector-t használj, hanem arraylistet.
legegyszerűbb algoritmus:
csinálsz egy új arraylistet
egyesével végigmész a 2 tömb elemein, ha nincs benne az új listben, akkor beleteszed.
Ha igazán jól és effektíven akarod, akkor egy HashSet-be beleteszed mindkét tömböt.
Set-ben nem lehet kétszer ugyanaz az elem, így a két tömb unióját kapod, és ez 3 sor megírni.
Az HashSet kollekcioosztaly tetszik, viszont nem tudom, hogy hogyan kene bevinnem a javaba..
Toroltem a parameteratadasomat es az UNIO: kiiratasom utan ennyit vittem be csak..
Set<Integer> unio = new HashSet<Integer>() ;
Kiveteles modon kerni szeretnek valamit.. Megmutatod majd azt az 1-2 sort meg amit bekene vinnem? Tanulmanyozni is fogom, nem csak bemasolnam.. Erdekem nekem is elegge.
Koszonom
pubic Set<Integer> getUnion(int[] arr1, int[] arr2) {
Set<Integer> union = new HashSet<>();
union.addAll(arr1); //berekaja a setbe az összes elemet, ami még nincs benne
union.addAll(arr2); //itt ugyanaz
return union;
}
Koszonom.
Meg ugykodom vele, mert nem tetszik neki valami.
A 63. es 64. sorban nem tetszik neki valami. Azok sem jók amiket felajánl megoldásként..
Ötlet?
Jo eszrevetel, tenyleg nem azt irta ki. 😂
Probalgatom, egyszer csak rajovok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!