Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen laptop lenne jo?

Milyen laptop lenne jo?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni. Ha minden jol megy, akkor jovore kezdem az egyetemet proginfon. Az lenne a kérdésem, hogy ti milyen gépet ajanlotok oda? (200k-nál mem dragabb)

Koszonom!

2018. máj. 31. 17:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az egyetem/kar/szak honlapján nincs fent ilyen jellegű infó? Én őket kérdezném, függ attól hogy milyen programokat fogtok használni. Gondolom morcos leszel, ha mi itt ajánlunk valamit, megveszed, aztán az első nap kiderül hogy nem volt igazunk. Csak egy vélemény:)
2018. máj. 31. 18:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Feketét vagy szürkét.
2018. máj. 31. 18:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Akár egy 60-80 ezer forintos használt 5 éves laptoppal is tökéletesen elboldogulsz.

Nézz körbe a könnyű, nagy aki kapacitású laptopok között. Lehető leg 13 inches legyen. Ezt is főként azért, mert gondolom magaddal akarod majd vinni az egyetemre :) Amúgy minden számítógépet igénylő órán biztosítanak gépet, de nem árt ha van laptop.

2018. máj. 31. 18:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Én is így voltam vele. Teljesen felesleges volt. :) Ha a szüleidtől távol leszel, akkor max azért kellhet, de egyébként ezt a pénzt máshova is érdemesebb lehetne félretenni.

Ha mindenképp laptopot vennél, néhány buktatót mondanék:

- Ha windows 10-es gépet veszel, semmiképp NE 5400RPM-es HDD-n fusson. Egy lassú szemét lesz tőle.

- ha játszani nem akarsz (márpedig egyetemen tanulni kell :D ), akkor a grafikus kártya annyira nem fontos, inkább legyen jobb proci, memória, esetleg egy SSD benne.

- az előző pontot kiegészíteném azzal, hogy ha 3D tervező progikat használsz, akkor már érdemes grafikus kártyával rendelkezőt nézni

- NE FEHÉR LEGYEN, GYORSAN PISZKOLÓDIK :(

- az akciós laptopokkal vigyázni kell, sokszor azért akciósak, mert senki nem viszi őket (nem véletlen miért nem)

Remélem segítettem :)

2018. máj. 31. 19:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szépen nektek!

Egy kb 6gb ram, i5 mondhato "kotelezonek"?

Muszaj lesz laptop, a kommunikacio, tanulas miatt is.

2018. máj. 31. 19:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Most írtuk hogy egy 8 éves gép is bőven elég.
2018. máj. 31. 20:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Igen, egy Suzuki is jó Aból Bbe jutásra, de mégsem viszi a Mercedest csődbe.

Min 8gb ram, jók aki, kb 1,5kg nehézségre, képernyő 13". Más specifikációval nem kell foglalkoznod. 200 alatt is tudsz ilyen ultrabookot venni. Ezt a laptopot éveken át fogod hurcolni. Sokszor elfogod felejteni teljesen feltölteni és lesz olyan alkalom amikor töltő nélküli helyen szeretnéd elővenni. Kell a jó aku...

2018. máj. 31. 20:54
 8/11 A kérdező kommentje:

Koszonom!

Persze, jo a regebbi gep is, es en sem szolok le semmit, megelegszem azzal, amim van, de ugy vagyok vele, hogy inkabb dolgozok 2 hettel tobbet nyaron, de akkor egy olyan gépet vegyek, ami 2 evvel tovabb is kitart (programokat tekintve)

2018. máj. 31. 22:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Totál tök mindegy, egyetem miatt nem kell laptop.

Egyébként ha szűkösebb a költségvetés:

- Operációs rendszer nélkül vegyed (úgyis megoldod okosban).

- Ha nem akarsz játszani, akkor valóban nem kell dedikált videokártya, de úgyis akarsz majd... Egy barmilyen dedikált kártya is fényévekkel jobb mint a semmi.

- Az SSD hatalmas felhasználói élmény javulással jár, arra vigyázz hogy 120asnál kisebbel ne próbálkozz, mert úgyis teleszemeteled. Mellé természetesen kell egy hdd is.

- Az i5-ös proci is jó ha van, de ha csak sulihoz kell, akkor az i3 is elég.

- Szerintem inkabb 15.6 inchesekkel próbálkozz, mert ár-érték arányban jobbak és 200 ezer azért nem olyan sok egy laptopra.

- 8 giga RAM. Ha ezen múlik akkor inkább mondj le másról. Már szimpla böngészésre meg filmezésre sem ajánlanék senkinek ennél kevesebbet (mondjuk több se nagyon kell).

2018. jún. 1. 19:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát ezek után amit ajánlok lehet, hogy letépi mindenki a fejem,de azért berakom a linket ide ha gondolkodtál használt laptopon (lenovo thinkpad sorozat az jó/hp elitbook széria):

85.000Ft-ért(választható 8gb ddr3 ramal+ssd-vel)

[link]

Nem mondom, hogy hú de valami jó,de azért használható vagy esetleg:

70.000Ft-ért (választható 8gb ddr3 ramal+nagyobb ssd-vel)

[link]

Használtan apróhirdetéseknél is találhatsz jókat.

2018. jún. 2. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!