Nemrég csináltam egy apache szervert mellé egy mysql-t. A phpműhelyből letöltöttem az rforum nevű fúrumot és be akarom röffenteni, de nem működik. A config. Php-ben értelem szerűen mindent átírtam, de nem jó. Mi lehet a hiba?
Erre:
a szkriptre gondolsz?
Hanyagolnám. Igen elavult (Az eredeti Mysql API az 5.5-ös PHP-ban már ellenjavallt, a 7-es PHP-ból már ki is vették), a legalapvetőbb védelmi mechanizmusokat sem tartalmazza és a szkript sincs karbantartva már 2009 óta.
Valami elterjedtebb, naprakészebb fórummotrot - például PhpBB-t, Simple Machines Forums-ot - használnék.
Szia.
Letöltöttem, kipróbáltam,, ugyanazt a hibát generálta mint Neked.
Nekem a következő módositás hozott megoldást.
A config.php fájlban a beirtam a portot a localhost után (Modjuk nekem nem default porton megy a mysql szerver), de egy próbát szerintem neked is megér :
$host="localhost:xxxx"; //Kiszolgáló
Ahol xxxx a port száma default esetén 3306.
Egyébként már a két tábla létrehozása sem ment hiba nélkül .
Ugyebár először is léttre kell hozni nekik egy adatbázist, (Create database `rforum`; ) majd a táblák elkészitése előtt oda kell irni, hogy használja ezt az adatbázist (Use `rforum`;) illetve az utolsó sorokat módositani kellet (nállam) mindkét táblánál :
erről : ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
erre : ) ;
illetve
errőr : ) TYPE=MyISAM;
erre : );
Sok sikert.
üdv.
Köszönöm, de sajnos ugyan az a hiba....
Esetleg nem tudnál egy egyszerű fórum letöltési linket?
Szia.
Nézd meg ezt : [link]
Amit ezek közül próbáltam az a következők :
- phpBB Forums
- Vanilla Forums
- Simple Machines Forums
- miniBB Forums
- FluxBB
Mindegyik csont nélkül negy (miután létrehoztam az adatbázist a mysql szerveren és kitöltöm a megfelelő adatokkal).
A FluxBB és vagy a Vanilla ajánlom (A Vanillának a vanilla-1.3.0 verzióját, mert az új az PHP 7.0-et használ - de ha van PHP 7.0-ád akkor az újat is kipróbálhatod).
Ha a fentiek nem lennének jók, akkor marad a phpBB
Sok sikert.
üdv.
Köszönöm a myflux megy :D
Már csak be kell lőni és angol annyi a baj :D
De szuper köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!