Hogy hívjam az operációs rendszert?
Nos. Szeretnék hobbiból készíteni magamnak egy programnyelvet. Ugyebár az alap lexikát könnyű volt megcsinálni, de elértem odáig hogy rendszerhívásokat kellene beiktatni a nyelvbe. Mondjuk konzolra írás, meg ilyesmi. Gondoltam tanulmányozom a TCC nevű fordítónak a forráskódját, de az valahogy nem áll össze. Nem igazán tudom hogy hol foglal helyet benne a c alap függvénykönyvtára, és az hogy linkelődik hozzá. Bár nem is annyira érdekes. Gondolkoztam azon hogy a rendszer specifikus részeket megírom assembly-be, és úgy fog kommunikálni a rendszerrel. Az igazi megoldás ez lenne. Csak az a gond hogy nem ismerem a windows rendszerhívásait olyan szinten hogy jó legyen. A linuxosokat nem nagy cucc megnézni. Azok olyanok mint a DOS rendszer hívásai. Szóval ha valaki tudna window-os rendszerhívásokról szóló dokumentációt biztosítani nekem, annak örülnék vagy jobb ötlettel. Nem akarok amúgy olyan nyelvet írni ami elsőnek c-re majd gépi kódra fordít. Én most per pilla olyannal foglalkozok, ami elsőnek assembly-re majd nasm-el object fájlba majd egy linkerrel gépi kódra fordít. De idővel az utóbbi kettőt ki fogom váltani a saját programjaimmal.
UI.: Igen. Rákerestem google-ba.
De te most nyelvet akarsz készíteni, vagy operációs rendszert? :D
Mondjuk mindegy, mert egyik se fog menni neked jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!