Nem rég olvastam egy gyerekről (háát,4 éve volt 14 ), és gondoltam utána olvasok ez után, hogy mit is tanulnak "rendszergazda" néven középiskolákban. Mi a véleményetek?
Hát nagyot csalódtam, mert ott kezdődik, hogy ilyenekre ezek a tipikus "sokat játszok akkor ettől a 4 évtől tuti tudok ilyem játékot csinálni én is" gyerekek jelentkeznek, és alacsonyak az elvárások.
Másrészt pascallal kezdenek mert az a "C-re felkészít".. hááááát
Remélem ezt normálisan megtudjuk itt beszélni , mert szerintem ez a magyar féle tipikus oktatás
A Pascal egy jó tanulónyelv, nem kell lesajnálni. A programozás alapjainak megértéséhez - feltételezem ez a cél - tökéletes.
Pláne hogy a rendszergazda üzemeltető, nem fejlesztő, ő keveset fog programozással foglalkozni (maximum néha ír egy pár Bash-/Powershell-/Python-/Perl-/stb.-szkriptet)
A Pascallal az ég egy adta világon semmi baj nincs.
Nem kell rögtön C#, C++ és a többivel kezdeni, amíg a logikád nem áll rá a problémamegoldásra.
A Pascal pontosan tökéletes nyelv erre.
Nem kell egyből OOP programozni.
Nem tudom te honnan szedted ezeket de pont Informatikai rendszerüzemeltető szakon vagyok (régen rendszergazda volt a hivatalos neve) és :
-Az oktatás 2 éves, nem 4, munkaügyin lehet 8-9 hónap de azt haggyuk i s mert semmit nem ér
-4 évesen max informatikai középiskolában tanulhatnak ilyesmikről, ahol az érettségi mellett kapnak valami nagyon alapot az informatikáról, hogy aztán ha továbbmegy benne érettségi után némi előnnyel induljon a többivel szemben
-"tudok majd játékot csinálni" kölkök programozónak mennek, nem rendszergazdának....
-Mi programozás terén C#-ot tanulunk, webfejlesztés terén pedig JavaScript, html5, css megy
Összevissza karattyolsz miközben semmi ismeret nincs róla, ez meglátszik a katyvasz kérdéseden, mi volt ezzel egyáltalán a célod ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!