Miért -1, ha beolvasom? C#
Figyelt kérdés
c#-ban miért van az, hogy simán sr.Read()-el kiolvasom a txt-ből az első karaktert és például az "á"-ra "-1"-et ír ki. Nem ascii kodolás miatt kéne 100 vagy 200 valamenynit kiírnia ékezetes betűknél?
Az ékezetes betűk eltárolása miatt kellene.
2018. máj. 8. 14:48
1/25 anonim válasza:
Én ált. utf8 kódolást használok, de a beolvasásnál megadható hogy milyen kódolás, sőt, wirtenál is meg tudod adni
2/25 A kérdező kommentje:
abban tudsz segíteni, hogy kell megadni? Utána néztem máshol is mondták, de sehol se találom vagy nem értem ég teljesen hogy kéne.
2018. máj. 8. 14:55
4/25 anonim válasza:
-1 azt jelenti, hogy nincs mit olvasni a streamről. Lásd doksi.
5/25 A kérdező kommentje:
deha van mit olvasnia az "á" betűt? az "ő"-re meg vaéami 65342 vagy mit ír ki
2018. máj. 8. 15:58
6/25 A kérdező kommentje:
Megnéztem a linket, de nem értem onnan mi kéne ehhez? :(
2018. máj. 8. 17:14
8/25 A kérdező kommentje:
sr.ReadLine() ezzel szoktam csak az ékezetes betűket furcsa jelekként menti el így. És ez a problémám. Vagy hogy kéne?
2018. máj. 8. 19:17
9/25 anonim válasza:
Az encoding-ot kéne beállítani a forrásfájlnak megfelelően.
Az elmentés nem tudom mit jelent, egy StreamReader nem ment sehova semmit.
10/25 A kérdező kommentje:
De azt hogytudom beállítani? Mi a kod hozzá? Mert nem tudom a linken, hogy ott melyik kéne hozzá.
Azzal arra céloztam hogy amikor beolvasom
Pl: tomb[i] = se.ReadLine();
Akkor amikor kiíratom valahova akkor így rosszul tárolja el a karaktereket.
2018. máj. 8. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!