Van egy n×n-es mátrixom, arról hogyan tudnám eldönteni, hogy van-e olyan 2 sora ahol a két sorban lévő elemek közül mindegyik eleme nagyobb a másiknál? (nem feltétlenül kell kód elég csak ha megértem mit kéne tennem ) Kódom lent.
pl.:
-->4×4 es mátrix azért van ott a 4 4 az elején
4 4
5 6 7 8
5 5 5 5
5 5 5 5
9 10 11 13
ez egy olyan mátrix az első és az utolsó sor miatt
tehát van olyan sor ahol az egyik sor minden eleme nagyobb mint a másik sor minden eleme.
A kódot nem feltétlenül kérem (de én már csináltam egy kezdetlegeset) elég ha csak megértem a feladatot, hogy hogyan kódoljam le?
A kódom C++-ban íródott:
A kódom ami lefut de nem jó, mivel szerintem nem hasonlítja össze az összes sort:
Köszi a válaszokat!
Szia!
Megnéztem a kódodat, szerintem az összehasonlítás rossz, mert i a sor száma, j az oszlop száma (szólj ha rosszul gondolom) és azt kell megnézni, hogy matrix[i][j]<matrix[i+1][j]-nél, tehát a következő sor ugyanannyiadik eleménél. Továbbá egy sor ellenőrzésekor én egy while ciklust futtatnék, hogy amíg teljesül ez a feltétel, addig semmit ne csináljon, ha meghiúsul, akkor break és lépjen ki a loopból, ne juthasson el az a++ sorig. A végén amikor "a" értékét ellenőrzöd, ne "a<N" legyen, hanem "a>0".
Remélem így jó lesz :)
Köszi szépen mükszik :)
További szép napot ment a zöld pacsi :)
Szerintem a #3 egy plusz feltételt hozzácsapott a kódodból kikövetkeztethető szándékhoz. Én a sorok növekvőségét inkább ismét nem vizsgáltam. Itt a próbálkozásom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!