VBA első kód életemben mi a hiba? 2 soros
fél órája bütykölöm, egyszerűen lehet túl gyorsan akartam haladni :/ tudod esetleg mi a hiba? Köszönöm előre is!
Option Explicit
Sub ifcontainsabthenbold()
Dim i As Integer
For i = 1 To 100
IIF(InStr(1,Cells(i,1),"ab")>=1,Cells(i,1).Font.Bold=True,Cells(i,1).Interior.ColorIndex=37)
Next i
End Sub
Köszi így már működik :-)
Option Explicit
Sub ifcontainsabthenbold()
Dim i As Integer
For i = 1 To 100
If InStr(1, Cells(i, 1), "ab") > 0 Then
Cells(i, 1).Font.Bold = True
Else
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = 37
End If
Next i
End Sub
Túl gyorsan haladsz.
Én amikor lekezdtem kb 2 hétig elsem jutottam az ciklusokig. Nem azért, mert béna vagy lassú tanuló lettem volna vagy keveset foglalkoztam volna vele, csak szimplán az alapok tanulásánál ha mindent tökéletesen megtanulsz és csak utána lépsz tovább.
Persze ez később nem lesz így, ez csak az alapokra igaz. Szerencsére nekem volt aki ezt elmondja. (Nem a ciklust a tanulási módszert)
Te is tanulj hasonlóan. Az elején még ne is gondolkodj ezekről a dolgokról, előbb tanuld meg elég jól a syntaxot, hogy megértsd a következő lépéseket.
Az IIF egy függvény, és pl. így lehet használni:
Cells(i,2).Value = IIF(InStr(1,Cells(i,1),"ab")>=1, "X", "Y")
A feltételtől függően a 2. vagy a 3. paraméterét adja vissza, és utána azzal tudsz kezdeni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!