Java ArrayList használata?
Figyelt kérdés
Helló!
Szeretnék egy 2 dimenziós arrayt létrehozni, és úgy szeretném, hogy egy int lenne és utána különböző típusokban adatok.
valami[][] v = {
{string, float, int}
};
Utánaolvastam, és erre az ArrayList jó lenne, de nem nagyon értem hogy működik, mit kell írni az <> közé, és azt sem hogy hogy lehet 2 dimenziós. + amiket olvastam elég össze-visszák voltak. El tudná valaki magyarázni, egy kezdő számára?
2018. márc. 28. 13:06
1/6 A kérdező kommentje:
ArrayList<String> a = new ArrayList<String>();
találtam ilyet, de mi van, hogyha nem tudom milyen adattípusok lesznek benne?
2018. márc. 28. 13:07
2/6 anonim válasza:
Ha utánaolvastál volna, akkor megtaláltad volna a választ. (Segítség: nem a Glamout magazinban kell keresni a választ!)
Google: two dimensional arraylist in java
Első találat:
List<List<String>> a = new ArrayList<List<String>>();
3/6 A kérdező kommentje:
nem a glamour magazinban kerestem, angolul is tudok, de elmagyarázva sehol nem volt. ezt én is ki tudtam volna másolni, de azt hogy melyik része a programsornak mit jelent, azt nem értem. nem stringet szeretnék a listába, hanem mindenféle adattípust, floatot, intet, doublet, stringet, esetleg class objektumokat is.
2018. márc. 28. 13:23
4/6 anonim válasza:
Object ős kell, de ilyet majdnem biztos nem akarsz.
5/6 anonim válasza:
Akkor tulajdonképpen egydimenziós tömb kell neked, aminek az elemei objektumok. Az objektum adattagjai lesznek különböző típisúak.
6/6 anonim válasza:
Ha object típust adsz meg, akkor bármi belemegy. Csak ennek van az a hátulütője, hogy a benne levő elemeket objectként is tudod csak kezelni, ahhoz hogy stringműveleteket, vagy bármi típusspecifikusat csinálhass, a használathoz downcastolnod kell, és meghatároznod a típusát. Nagyon rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!