Informatika alapszakra csak zseni matekosok jelentkezhetnek?
Akkor tényleg alig lenne informatikus...
Sok ága van, matek persze kell, de nem az a leglényegesebb.
Tanulható a matek, nem kell aggódni.
Egyszerűen az a kulcsa, hogy oda kell figyelni és ha bármi gond van a megértéssel, akkor azon melegében utána kell kérdezni.
Felsőfokú matek nélkül nem leszel programozó soha, bárki is állítja ennek ellenkezőjét.
A számítógépben minden matematika, még egy karakter kiírása, egy vonal megrajzolása is számítás, azaz matek.
Régebben keményebb volt a matek. Anno PM szak sokkal durvább volt, mint most a PTI.
Egyébként nem kell matekzseninek lenned, sokkal inkább jó problémamegoldás, logika és önállóság kell.
Én középsuliban 3-as voltam matekból, mégis végig toltam a PTI-t. Igen, matekból ott is csak 3-as voltam, de ha átlenülsz az integrálás/deriválás nehézségein, akkor nyert ügyed van, mert államvizsgán már nincs matek.
"Töredéke a mai matek oktatás mélysége és mennyisége az akkorinak,"
Ezt én nem vonom kétségbe. Azt állítom, hogy a programozás mint szakma, igényli a matematika magasabb szintjének ismeretét, mert a programok egy jelentős része a való életben adódó problémákat old meg és azt a legtöbb esetben úgy teszi, hogy a világot, illetve annek egy részét matematikailag modellezi. Ehhez pedig elengedhetetlen a komoly matektudás, természetesen a probléma jellege határozza meg az igényelt tudás szintjét, de mivel nem a fejlesztők határozzák meg, hogy ők éppen mit is kivánnak fejleszteni, ebből következik, hogy törekedni kell a legmagasabb szint elérésére, már csak azért is, mert ez az egyik fokmérője egy fejlesztő értékének.
Az sem mellékes persze, hogy a megszerzett matek tudást valaki, hogy képes transzponálni, alkalmazni adott probléma megoldásához. Erre a készségre tesztek utalást ti, de hiába a főző tudomány, ha nincs elégséges alapanyag.
Kérdező: Nem, attól függ hogy milyen egyetemre és azon belül milyen szakra jelentkezel. Van olyan hely ahol elég durván számonkérik a matekot és van olyan ahol kevésbé ....
Kommentelők: A programozók nagy része az általános iskola 8. osztályában talut matek szintel is elvannak, szóval nem kell a matek. Ne értsetek félre, nyílván jó ha valaki jó matekból és a programozási pozíciók kis része el is várja, de a nagy többség nem használ igazán sok matekot.
Ismerek több milliós havi jövedelmű front endest, akinek egy nagyon jól menő magánválalkozása van többnyire külföldi megrendelőkkel és ismerek havi 400at kereső matek zsenit is.
A kérdező bármilyen szintet elérhet matek nélkül is ha megfelelően játsza a kártyáit.
barki jelentkezhet
erettsegivel
az mas kerdes, felveszik.e...
megint mas, elvegzi.e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!