C#-ban, van egy adatbázisom, onnan lekérdezéssel megtudom, hogy X-hez milyen szám tartozik, ha ezt megtudtam, ennek az eredményét (a számot) kell majd az új adatoknál beíratnom az adatbázisba (ezért itt egy int-et vár). Ezt hogy?
Például az ügyfél kiválasztja combobox-ból, hogy férfi, ami szöveg, ennek a szövegnek kell megkeresni, hogy milyen ID tartozik hozzá, mert egy másik tábla számot vár vissza. Erre egy példát valaki tudna mutatni?
Az új adattal feltöltendő tábla tartalmaz persze nevet, születési évet is...stb.
Amúgymeg csak feleslegesem szopatod magad.
Egy enumban definiálod a kódodban a felsorolt típusok értékét és azt írod be.
Nem szokás csikicsukizni ezekkel az értékekkel, mert úgy sem változnak gyakran.
Ha meg éppenséggel gyakran változik sem értem mi a gond. Egy select, egy insert a lehető legalapvetőbb szintaxissal.
Mit nem találtál???
Select meg insert mintát??
Ne hazudozz már...
Annak meg semmi értelme, hogy leírjuk itt egymilliomodjára ugyanazt amit neten megtalálsz.
Inkább azt böffentsd már ide normálisan miért nem sikerül, vagy ne rabold a drága időnket.
Kérlek szépen ne rágalmazz olyan dolgokkal amik nem valósak. Azt hiszem én is normálisan álltam hozzád.
Igen is egy select insert-et nem találok már napok óta, ami jó minta az én programomhoz. Amiket én találtam, azok mind rosszak voltak.
Ezért szerettem volna mintát. De igazából tőled jelenleg segítséget nem kaptam, ennyi idő alatt már rég túl lennénk rajta, ha valóban lett volna segíteni való szándékod.
Próbáltam mindent, átkonvertáltan intre, idézőjelet kivettem, betettem, minden próbáltam.
A legtöbb verzió közül az egyik "legjobb" ezt a hibát dobja ki:
System.Data.SqlClient.SqlException: 'Incorrect syntax near the keyword 'insert'.
Incorrect syntax near the keyword 'select'.
Incorrect syntax near ','.
Incorrect syntax near ')'.'
A hibaüzenet arra utal, hogy nem tudod, hogy select meg insert. 😃
Ennyi információból nem lehet megmondani, sajnos. Esetleg, ha a lekérdezést ideírnád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!