Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik Java tanfolyamot...

Melyik Java tanfolyamot válasszam a kettő közül?

Figyelt kérdés

Kinéztem 2 tanfolyamot (bootcamp)

Az egyik inkább magára a Java SE programozásra fekteti a hansúlyt, sok SE (OOP) programozási feladattal + algoritmusok, UML, Swing, SQL... + némi EE-val megspékelve a végére.

A másik a Java SE mellett (ami itt talán felületesebb) főleg inkább látványosabb dolgokra megy rá: web frontend dinamikus, reszponzív weboldalak (HTML, CSS, JS) + Java backend: Spring, Spring Boot, Maven, stb...

Szóval látványosabb dolgok de kevésbé mély algoritmikus programozási ismeret.

Mindkét helyen vannak csoportos (scrum, agile) fejlesztési projektek.

Melyikkel (melyik tudással) járok jobban az állásinterjúkon?

ps. Ha valakit zavar a kérdésem lépjen túl rajta! Köszönöm.

2018. márc. 20. 19:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindegy.
2018. márc. 20. 19:27
 2/9 anonim ***** válasza:

"Melyikkel (melyik tudással) járok jobban az állásinterjúkon?"

Állástól, cégtől függ. Szerintem azt válaszd, amelyik jobban érdekel, vagy amelyikről úgy gondolod, hogy jobban menne. Személy szerint nekem az első leírás szimpatikusabb, de ez csak privát vélemény.

2018. márc. 20. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Az első jobb választás lenne. A html, css, javascript, spring kombó megtanulása sokkal könyebb egyénileg mint mondjuk a java nyelvet részletesen plusz adatbáziskezelés stb ....

Semelyik után sem lenne sok esélyed egy állásinteviewn. Max egy olyanon, amit a bootcampesek leszerveznek. Ami meg azt a témát fogja előtérbe helyezni, amit az adott tanfolyamon tanultál.

Szóval az elsőt jobb ha normálisan elmagyarázza valaki és melleted ülve kijavítanak. A másodikat meg egy Pluralsight előfizetés lazán helyettesíti.

(igazából mindkét opciót, de nem akarom leszolni a döntésede. Meg valamiből a szegény bootcamp dolgozóinak is megkell élni :S)

2018. márc. 20. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Vagy menj az Epam mentorprogramjaba ahol mindkettőt megkapod, az elején erős SE és OOP, Design Patterns, stb, utána pedig Maven, spring, jpa, jms es hasonlók. Illetve ha elvegzed akkor állást kapsz náluk.
2018. márc. 21. 08:13
 5/9 A kérdező kommentje:

# 4 Köszönöm. Sajnos ilyenem:

"Studies in IT / Computer Sciences (ideally you are near graduation)"

nincs. És ha most belekezdek az is közel 3 év (jó esetben) mire a végefelé járok :))

2018. márc. 21. 21:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Mért emelted ki? :D Megkaptad a választ.

"És ha most belekezdek az is közel 3 év (jó esetben) mire a végefelé járok :))"

Amúgy sokan az egyetem 2. évén már gyakorniki vagy junior szintű programozói állást tudnának be tölteni, szóval nem kéne olyan sokat várnod :D

2018. márc. 22. 23:03
 7/9 A kérdező kommentje:

2 év rövid idő, analízissel úgy el szalad észre sem veszi az ember :D

Csak gondoltam hátha még valaki mond valami "okosat" végülis nem 2 fillér a téma nekem, pedig muszáj lesz valamelyiket bevállalni...

2018. márc. 22. 23:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Tudok mondani 3 embert akinek nincs IT diplomája és elvégezte a képzést.

Matematika szak

Építészmérnök

Angol szak

Mind a hárman bekerültek, megcsinálták és projekten vannak. A tudás a fontos, a biztos alapok és nem egy diploma a nagy cégeknél belépő szinten.

Ingyen van, magas szintű, alapos oktatás és állást is kapsz a végén. Csak ott kell maradni bizonyos ideig.

2018. márc. 23. 15:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de egyszerűsítem a helyzetet: Nincs diplomám, semilyen. :(

De gondoltam ha egy bootcamp után ha tudok bizonyítani talán van esélyem gyakornoki pozícióra. Erre vonatkozik a kérdésem is: hogy melyik tudással járok jobban....?

2018. márc. 23. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!