Javában hogy kell azt megcsinálni, hogy egy tömbből pl. csak a 100 fölötti számokat írja ki a program?
Végig mész a tömbön és kiiratod ami 100-nál nagyobb.
int[] tomb={10,20,74,102,109,108,104,0,1,-5,8,7};
for(int i=0;i<tomb.length;i++){
if(tomb[i]>100){
System.out.println(tomb[i]);
}
}
Nagyon szépen köszönöm a segítséged. :)
Még annyiban tudnál segíteni, hogy ha azt szeretném kiiratni, hogy hány db ilyen szám van annak mi a módja?
Csinálj egy változót, mondjuk int numbersAboveHundred és adj hozzá mindig egyet, amikor találsz egy 100 fölötti számot.
Az előző példájába így raknám bele.:
if(tomb[i]>100){
System.out.println(tomb[i]);
numbersAboveHundred++;
}
4# Ha ilyen egyszerű dolgokat nem akar egyedül megoldani, akkor valószínűleg úgy sem lesz programozó. Meg persze mi másra való az oldal? Tudom ... tudom ... ebben a kategóriában általában 3 helyes választ lehet adni.:
1. Keress rá a googleön
2. Ez, de hülye kérdés
3. Ahelyett, hogy megválaszolnám a kérdést egy másik kommentelővel kezdek el vitázni. (ahogy te is tetted és igen, látom az iróniát az én kommentemben is :D )
Köszi. :)
Nem a házimat kérdeztem, teljesen mást tanulok, programozni egyedül tanulok szabadidőmben, mert érdekel és bármikor jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!