Ha programtervezést szeretnék tanulni akkor melyik egyetemre lenne érdemes mennem?
Ha szeretnéd is elvégezni, akkor Nyíregyháza. Nincs messze hozzád és nomálisak a tanárok. Én ott vagyok most utolsó éves.
Debrecenben a PTI szakon szénné szívatják az embert, azt semmiképp nem javaslom.
Egyébként a programozást NEM az egyetemen fogod megtanulni. A PTI 40%-ban matek, 50%-ban elmélet és a maradék 10% a gyakorlati programozás.
Csak az alapokat kapod, meg az elméletet, de valóban programozni csak magadtól tudsz, gyakorlással.
És arra készülj fel, hogy:
1. A matek elég nehéz, ráadásul integréálszámításra, deriválásra, komplex számokra 99% hogy soha nem lesz szükséged, de meg kell tanulni. Linalg is csak akkor fog kelleni, ha grafikai és/vagy 3D alkalmazásokat akarsz írni.
2. Végletekig elmléleti a képzés, rengeteg olyat kell megtanulni, amit amúgy 2 perc kideríteni Google-lel.
3. Az informatika tárgyak többségét sem fogod soha sem használni. A Fonya vagy a számításelmélet pl. teljességgel haszontalan.
Röviden: ha tanulni, tényleg új és hasznos dolgokat megismerni akarsz oda menni, akkor felejtsd el, sokkal több és hasznosabb tudást szedhetsz fel magadtól a netről, ráadásul nem dobsz ki 3 évet és esetleg egy csomó pénzt erre.
Ha viszont kell a papír, akkor irány a legkönnyebb egyetem (Nyíregyháza elég könnyű). A munkaerőpiacon ugyanis a lőtéri kutyát sem érdekli, honnan van a diplomád, ha mellette megvan a tudás. Esetleg a Gábor Dénes-es diplomát lenézik, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!