Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tortoise SVN van a gépemen....

Tortoise SVN van a gépemen. Hogyan tudok diffet készíteni két file között, amik nincsenek verziózva? SVN diff a b hatására azt írja ki, hogy not a working copy.

Figyelt kérdés

2018. febr. 7. 08:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Tök aranyos ez a GYIK, már ki is vágta az SVN-t a kulcsszavak közül, minden figyelmeztetés nélkül.
2018. febr. 7. 08:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Sehogy.

Total Commandernek van fájl összehasonlító funkciója.

2018. febr. 7. 09:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Hogyhogy nincsenek verziózva? Ha benne van a repóban, akkor tartozniuk kell valamelyik verzióhoz. Repón kívüli fájlokra más eszközök léteznek.
2018. febr. 7. 10:16
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem akarok én lenni a megmondóember, de hacsak nem valami policy vagy gyakorlás miatt használod, akkor térj át git-re.

Projekten mi is SVN-t használunk, de már megy a harc egy ideje, hogy had mehessünk át git-re. Egy kollégám, ugyan ennél az ügyfélnél most álltak át git-re. Az SVN-re fölösleges időt pazarolni szerintem.

2018. febr. 7. 18:30
 5/11 anonim ***** válasza:
#4, Én elfogadom, de azért indokolnád pár szóban?
2018. febr. 7. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Egyrész elég nehézkés már a branchelés is. Ami annyi, hogy lemásoljuk a trunkot és utána azt még le is kell húzni.

Minden egyes commit már fel is küldi a repó-ba. Minek?

Commentelni kell egy branch létrehozását.

A régi brancheket kénytelenek vagyunk törölni, pont ezért a másolgatások miatt.

Hirtelen ennyi jut eszembe ami a napi munkát megnehezíti nekem. Lehet azért van, mert én a git-tel találkoztam először mint verziókezelő tool, de tényleg a kettőt összehasonlítva nem tudok olyan indokot mondani ami miatt az SVN-t használnám bármire is.

2018. febr. 7. 20:09
 7/11 A kérdező kommentje:

* Köszönöm, ez a kérdés most az SVN-ről szól. Egyébként a gittel meg lehetne csinálni?

* Nincsenek a repóban, mik a más eszközök? SVN van a gépemen, ezzel szeretném megoldani, hogy később diffként használhassam. Van okom rá. Végül is jogos volt a feltételezés, hogy működhet, hiszen két nem verziózott file között pont ugyanazt a műveletet kell elvégezni.

* #1: sőt, a command ablakban is van fc parancs, de az nem diffet készít. Nekem diff kéne.

2018. febr. 7. 20:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Ja és nem branchelni akarok, hanem ebből a két scriptből diffet készíteni.
2018. febr. 7. 20:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Röviden:

diff egyik masik > diff

Az átirányítás csak akkor kell, ha file-ba kell, nem konzolra. Linuxon legalább is.

Vagy pl.:

vimdiff egyik masik

Így még szerkeszthető is.

2018. febr. 7. 22:33
 10/11 A kérdező kommentje:
Sajnos ez Windows 7.
2018. febr. 7. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!