Tortoise SVN van a gépemen. Hogyan tudok diffet készíteni két file között, amik nincsenek verziózva? SVN diff a b hatására azt írja ki, hogy not a working copy.
Sehogy.
Total Commandernek van fájl összehasonlító funkciója.
Nem akarok én lenni a megmondóember, de hacsak nem valami policy vagy gyakorlás miatt használod, akkor térj át git-re.
Projekten mi is SVN-t használunk, de már megy a harc egy ideje, hogy had mehessünk át git-re. Egy kollégám, ugyan ennél az ügyfélnél most álltak át git-re. Az SVN-re fölösleges időt pazarolni szerintem.
Egyrész elég nehézkés már a branchelés is. Ami annyi, hogy lemásoljuk a trunkot és utána azt még le is kell húzni.
Minden egyes commit már fel is küldi a repó-ba. Minek?
Commentelni kell egy branch létrehozását.
A régi brancheket kénytelenek vagyunk törölni, pont ezért a másolgatások miatt.
Hirtelen ennyi jut eszembe ami a napi munkát megnehezíti nekem. Lehet azért van, mert én a git-tel találkoztam először mint verziókezelő tool, de tényleg a kettőt összehasonlítva nem tudok olyan indokot mondani ami miatt az SVN-t használnám bármire is.
* Köszönöm, ez a kérdés most az SVN-ről szól. Egyébként a gittel meg lehetne csinálni?
* Nincsenek a repóban, mik a más eszközök? SVN van a gépemen, ezzel szeretném megoldani, hogy később diffként használhassam. Van okom rá. Végül is jogos volt a feltételezés, hogy működhet, hiszen két nem verziózott file között pont ugyanazt a műveletet kell elvégezni.
* #1: sőt, a command ablakban is van fc parancs, de az nem diffet készít. Nekem diff kéne.
Röviden:
diff egyik masik > diff
Az átirányítás csak akkor kell, ha file-ba kell, nem konzolra. Linuxon legalább is.
Vagy pl.:
vimdiff egyik masik
Így még szerkeszthető is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!