Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az alábbi részt nem értem,...

Az alábbi részt nem értem, segít valaki?

Figyelt kérdés

Ha egy munkamenet egy süti segítségével jegyzi meg a munkamenet azonosítóját, akkor az azonosító a munkamenet neve alapján elnevezett sütiben fog tárolódni.

if(isset($_COOKIE[session_name])){

setcookie(session_name(),'',time()-3600);

}

2018. febr. 3. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz rajta? Melyik részt nem érted? Mert jelenleg azt nem igazán mondtad el, hogy konkrétan mit nem értesz.
2018. febr. 3. 15:43
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen,igazad van. A könyv szerint a cookie nem jó, mert ha a felhasználó kikapcsolja, akkor stb.stb.

Erre a fenti kódban,ugyanaz a cookie van, csak benne a session_name() függvény, na itt vesztettem el a fonalat. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Van a cookie-s belépés, amit értettem, értem a session-t is külön, de hogy a kettőt miért kell ötvözni, azt nem értem, és össze is zavar.

2018. febr. 3. 15:57
 3/6 A kérdező kommentje:

pl.

ezt értem: if(isset($_SESSION['user_id'])){

$_SESSION=array();

}

de aztán jön ez:

if(isset($_COOKIE[session_name()])){

setcookie(session_name(),'',time()-3600);}

és ezt már nem értem.

2018. febr. 3. 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Én se igazán értem, hogy mi értelme van annak, lényegébe csak annyit csinál ha van ugyan olyan nevű cookie mint a session neve akkor üressé teszi azt a cookiet és lejártá, tehát ha bezárod a böngészőt akkor kitörlődik.

Tehát ezt akkor érdemes használni, ha mondjuk cookie-ba is tároltál adatokat, de valamiért ki akarod törölni, mondjuk mert kijelentkezik a felhasználó. De nem értem, hogy a session-nek és a cookie-nak miért is lenne ugyan az a neve. Plusz elég úgy is, hogy

....

setcookie(session_name(), false, false);

....

2018. febr. 3. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyébként egy beléptető rendszernél a cookie és a session is használt.

A session-be tudsz olyan adatokat tárolni amiket nem szabad tudnia a kliensnek, mert szerver oldalon vannak a session adatai tárolva.

A cookie főleg a mostani példában a maradjon bejelentkezve opcióhoz használt. Ilyenkor egy olyan azonosított adsz meg cookie-ba amivel tudod azonosítani, hogy belépett az adott személy. Ebbe sose szabad olyan adatot tárolni ami bizalmas pl. felhasználónév, jelszó, e-mail, mivel a cookie kliens oldalon van tárolva, emiatt a kliens hozzá tud férni.

2018. febr. 3. 18:08
 6/6 anonim válasza:
már létezik cliens oldali session is... pl. serverless rendszereknél... nyilván még jobban oda kell figyelni, h mit tárol benne az ember...
2018. márc. 17. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!