Hogyan számolható ki mennyivel kell hogy forogjon x sugarú kerék ha az autó 20 pixel per másodpercel halad?
Figyelt kérdés
Ezzel szívok de nem értem a matekját.
Addig eljuottam hogy:
CarMoveSpeed = 20
CarWheelSpinSpeed // ezt akarom kiszámolni
LengthOfCircle = 2*pi*radius
LengthOfOneAngleTo = LengthOfCircle/360
Tovább nem tudtam kitalálni pls magyarázza el valaki.
2018. febr. 2. 19:00
1/5 anonim válasza:
Egyenletes körmozgás, szögsebesség az amire neked szükséged van. Egyébként majdnem el is jutottál odáig.
2/5 A kérdező kommentje:
Légyszike segíts többet mert nem sikerül kitalálnom.
Olyan ideges vagyok miatta már. Előbb már azt hittem rosszul vagyok.
2018. febr. 2. 19:53
3/5 anonim válasza:
Megvan a LengthOfOneAngleTo, ami megmondja, hogy 1 fok elfordulás mekkora távolságnak felel meg. Így már semmi dolgod, mint a tényleges sebességet elosztod a 'foktávolsággal', és megkapod, hogy másodpercenként mennyit kell forognia a keréknek. Tényleg a célegyenesig elmentél igazából :D
4/5 anonim válasza:
Ne legyél már ennyire zokni.
Gondolkozz, ha a kerék, mondjuk 40 pixel kerületű és ha az autó 20 pixelt halad másodpercenként, akkor nyilván ehhez a sebességhez egy ekkora keréknek 1/2 (fél) fordulatot kell megtennie másodpercenként, hiszen egy fordulat per sec. alatt 40 pixelt haladna előre.
Gondolom a többi már menni fog, önerőből.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszike adtam zöldeket. :)
2018. febr. 3. 09:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!